Ετοιμάζεται το Opel Insignia Sports Tourer GSi [video]

Ετοιμάζεται το Opel Insignia Sports Tourer GSi [video]

Η νέα «Grand Sport» έκδοση υπόσχεται επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση, με αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες.

Η Opel παρουσίασε πριν μερικές μέρες την σπορ έκδοση GSi του νέου Insignia GrandSport και τώρα ετοιμάζει την αντίστοιχη έκδοση του πρακτικότερου Sports Tourer.

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η νέα έκδοση αμαξώματος δεν διαφέρει σε χαρακτηριστικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει τον 2λιτρο τούρμπο άμεσου ψεκασμού με τους 260 ίππους και τα 40,8 kgm ροπή. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με paddles στο τιμόνι και τετρακίνηση τεχνολογίας Twinster από την GKN.

Πέρα από την βελτίωση της ευελιξίας, η νέα τετρακίνηση μπορεί να δώσει κίνηση σε έναν ή και δύο τροχούς ανεξάρτητα, ενώ το torque vectoring λειτουργεί ανεξαρτήτως ταχύτητας.

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό αυτής της τετρακίνησης είναι η πισωκίνητη «φύση» της. Σύμφωνα με την GKN, είναι η πιο πισωκίνητη τετρακίνηση της αγοράς, κινώντας πιο γρήγορα τους πίσω τροχούς σε σχέση με τους εμπρός και επιτρέποντας την εμφάνιση υπερστροφής ή και μιας ελεγχόμενης πλαγιολίσθησης. Ακόμα, η GKN αναφέρει ότι το σύστημα της δεν χρησιμοποιεί το σύστημα φρένων του αυτοκινήτου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Opel λέει ότι το Insignia GSi είναι ταχύτερο στο Nürburgring Nordschleife σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς κορυφαίο Insignia OPC, παρά τη διαφορά υπέρ του δεύτερου κατά 70 άλογα. Και ως λόγο η Opel επικαλείται την μεγαλύτερη ακρίβεια του αυτοκινήτου, αλλά και το βάρος του που είναι μικρότερο κατά 160 kg.

Επιπλέον, το Flexride διαθέτει τέσσερις ρυθμίσεις: Standard, Tour και Sport, αλλά και μια ρύθμιση Competition που μειώνει το βαθμό παρεμβατικότητας ή απενεργοποιεί το ESC.

Κατά τα λοιπά, το Insignia GSi φορά φρένα της Brembo (4πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 345 mm) και πατά στάνταρ σε 18άρες ζάντες, ενώ έξτρα διατίθενται και 20”. Επιπλέον στο αυτοκίνητο υπάρχουν ειδικά γι’ αυτό σχεδιασμένα καθίσματα ντυμένα με δέρμα, δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι και ανοξείδωτα πεντάλ.

Η επίσημη παρουσίαση των νέων εκδόσεων GSi του Opel Insignia θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

[Πηγή: Autocar UK, Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube