Ετοιμάζεται το νέο Opel Insignia Country Tourer 2018 [video]

Ετοιμάζεται το νέο Opel Insignia Country Tourer 2018 [video]

H δεύτερη γενιά του station-crossover θα έχει νέα τετρακίνηση και θα παρουσιαστεί προς το τέλος της χρονιάς.

Η Opel επεκτείνει την γκάμα του νέου Insignia Grand Sport και μετά την πρακτική Sport Tourer, ετοιμάζει την περιπετειώδη Country Tourer.

Όπως συνέβαινε και με την πρώτη γενιά του μοντέλου, έτσι και η νέα βασίζεται στην station wagon Sport Tourer και θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πλαστικά προστατευτικά και τετρακίνηση.

Θα προσφέρεται με μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, που θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το νέο αυτόματο 8άρι της Opel. Η τετρακίνηση είναι η Twinster της GKN με τους δύο συμπλέκτες που μπορεί να δώσει κίνηση σε έναν ή και δύο τροχούς ανεξάρτητα, με το torque vectoring να λειτουργεί ανεξαρτήτως ταχύτητας.

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό αυτής της τετρακίνησης είναι η πισωκίνητη «φύση» της. Σύμφωνα με την GKN, είναι η πιο πισωκίνητη τετρακίνηση της αγοράς, κινώντας πιο γρήγορα τους πίσω τροχούς σε σχέση με τους εμπρός και επιτρέποντας την εμφάνιση υπερστροφής ή και μιας ελεγχόμενης πλαγιολίσθησης. Ακόμα, η GKN αναφέρει ότι το σύστημα της δεν χρησιμοποιεί το σύστημα φρένων του αυτοκινήτου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η έκδοση Country Tourer του νέου Insignia Grand Sport θα παρουσιαστεί προς τα τέλη της χρονιάς, ίσως στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube