Διέρρευσαν τα σχέδια της μοναδικής Ferrari SP FFX

Διέρρευσαν τα σχέδια της μοναδικής Ferrari SP FFX

Τα σχέδια που κατέθεσε για κατοχύρωση η Ferrari στις αρχές Οκτωβρίου δείχνουν ένα πολύ ξεχωριστό coupe, βασισμένο στην FF.

Το νέο «παιδί» του τμήματος Special Projects της Ferrari θα είναι ένα coupe που βασίζεται στη Ferrari FF. Αυτό προκύπτει από τα σχέδια της Ferrari αλλά και το λογότυπο «SP FFX» που κατατέθηκε για κατοχύρωση στο Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας.


Όπως όλα δείχνουν κάποιος πολύ ιδιαίτερος πελάτης με πολύ βαθιές τσέπες επιθυμούσε μια Ferrari FF με πιο συμβατικό πίσω μέρος, που να παραπέμπει περισσότερο στα θρυλικά coupe της εταιρίας και λιγότερο σε υπερμεγέθες hatchback. Το τμήμα των Special Projects της Ferrari, που ασχολείται με τη δημιουργία τέτοιων μοναδικών μοντέλων, ανέλαβε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Και το όνομα της δημιουργίας του είναι Ferrari SP FFX.

Άγνωστο παραμένει ακόμα το αν ο V12 των 6,3 λίτρων και 660 ίππων που κρύβει κάτω από το καπό της η Ferrari FF θα μεταφερθεί χωρίς επεμβάσεις και στην μοναδική SP FFX. Όπως και το αν θα διατηρηθεί το πολύ ιδιαίτερο σύστημα τετρακίνησης της FF.


Μια από τις πιο γνωστές δημιουργίες του ίδιου τμήματος της Ferrari είναι η SP12, που φτιάχτηκε για τον Eric Clapton.


[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube