Έρχεται σπορ έκδοση του Kia Ceed μέσα στο 2019

Έρχεται σπορ έκδοση του Kia Ceed μέσα στο 2019

Η νέα γενιά του μικρού οικογενειακού της Kia θα αποκτήσει και σπορ έκδοση GT, φτιαγμένη από την ομάδα που εξέλιξε και το Hyundai i30 N.

Η Kia ετοιμάζει σπορ έκδοση έκδοση του νέου Ceed που μόλις αποκαλύφθηκε, η οποία θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Θα ονομάζεται GT και θα είναι πιο ευχάριστη στην οδήγηση από όλες τις υπόλοιπες, και προφανώς από κάθε άλλο Ceed που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, ο επικεφαλής marketing της εταιρείας στην Ευρώπη, Artur Martins, αποκάλυψε στους συνεργάτες μας από το βρετανικό Autocar ότι στην εξέλιξή του θα βάλει το χεράκι της η ομάδα του Albert Biermann. Είναι η ίδια που εξέλιξε και το Hyundai i30 N, την έκδοση GTi του μοντέλου δηλαδή η οποία έχει αποσπάσει εξαιρετικά θετικές κριτικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκάλυψη για το νέο Kia Ceed

Ένα μέρος της εξέλιξη του Kia Ceed GT θα γίνει στο Nϋrburgring, στις μόνιμες εγκαταστάσεις του Hyundai Motor Group. Ο Martins δήλωσε πως «Χάρη στη συγκεκριμένη ομάδα θα υπάρχουν κάποιες ομοιότητες στο στήσιμο μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Πάντως το δικό μας δε θα είναι τόσο εστιασμένο στην απόλυτα σπορ αίσθηση μέσα στην πίστα, ενώ και το επίπεδο των επιδόσεων θα είναι διαφορετικό».

Το ίδιο δήλωσε και ο επικεφαλής στον τομέα του κινητήρων και μετάδοσης της Kia, Michael Winkler, ο οποίος χωρίς να αποκαλύψει τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο αρκέστηκε απλώς να πει ότι δε θα είναι «τόσο ακραίο» όσο το i30 N.

Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό μπορεί να σημαίνει είτε 2λιτρο τούρμπο που χρησιμοποιεί το Hyundai σε πιο αδύναμη εκδοχή, είτε αναβαθμισμένο το γνωστό 1.600άρη που χρησιμοποιεί και σε άλλα μοντέλα της η Kia. Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε βέβαια ακόμα και μια έκδοση με 48βολτο υβριδικό σύστημα να υποβοηθά κάποιον θερμικό κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Hyundai i30 N

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η μέγιστη ισχύς θα πρέπει να υπολογίζεται πάνω από τους 200 PS αλλά και κάτω από τους 250 του «απλού» i30 N.

Με άλλα λόγια, είναι σα να φωτογραφίζεται ως αντίπαλος το Volkswagen Golf GTI, αφήνοντας στο Hyundai το παιχνίδι με τους πιο ισχυρούς και ακραίους σε χαρακτήρα αντιπάλους όπως τα Peugeot 308 GTi, Renault Megane RS και το επόμενο Ford Focus ST.

Αντίστοιχη λογική φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η σχεδίαση της συγκεκριμένης έκδοσης του Ceed, δηλαδή με σπορ αλλά όχι κραυγαλέες λεπτομέρειες να δίνουν το στίγμα του χαρακτήρα του. Είναι σχεδόν βέβαιο μάλιστα, ότι αυτές οι λεπτομέρειες θα είναι μέρος του πακέτου εξοπλισμού GT-Line που θα διατίθεται για τις εκδόσεις με χαμηλότερη ισχύ.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube