Έρχεται Nissan GT-R Nismo το ’14 και εντελώς νέο μοντέλο το 2015

Έρχεται Nissan GT-R Nismo το ’14 και εντελώς νέο μοντέλο το 2015

Τον ερχομό της κορυφαίας έκδοσης του GT-R ανακοίνωσε η Nissan, ενώ το 2015 θα δούμε την επόμενη γενιά του επιτυχημένου coupe.

Μετά τα Nissan Juke και 370Ζ, το GT-R θα είναι το τρίτο μοντέλο της φίρμας που θα διατεθεί στην Ευρώπη επίσημα σε έκδοση NIsmo. Το Nissan GT-R Nismo αναμένεται να αποδίδει πάνω από 570 PS και να είναι ελαφρύτερο χάρη στη χρήση cabon. Θα λανσαριστεί μέσα στο 2014, ενώ το 2015 πρόκειται να δούμε την επόμενη γενιά του Nissan GT-R.

Με ένα λιτό δελτίο τύπου η Nissan ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ότι ετοιμάζει έκδοση Nismo για το GT-R. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες, όμως σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης του μοντέλου Hiroshi Tamura θα απευθύνεται «σε αυτούς που ψάχνουν κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με ανόθευτη αγωνιστική αίσθηση».

Θα πρέπει να περιμένουμε λοιπόν αυξημένη ισχύ σε σχέση με το συμβατικό Nissan GT-R, που θα ξεπερνά 570 PS σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Ταυτόχρονα το βάρος θα μειωθεί με την εκτενή χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα ενώ τα χάρη στα νέα, καθόλου διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα το GT-R NIsmo θα διαφοροποιείται και οπτικά.

Μέσα στο 2015 πάντως θα δούμε την επόμενη γενιά του Nissan GT-R, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Nissan στις Η.Π.Α. Άλλωστε το GT-R βρίσκεται ήδη έξι χρόνια στην αγορά. Και μπορεί οι ετήσιες ανανεώσεις της Nissan να το αναβαθμίζουν συνεχώς, αυξάνοντας μεταξύ άλλων και την ισχύ του από τα αρχικά 485 στα 545 PS, όμως πολλοί ιδιοκτήτες περιμένουν ένα εντελώς νέο μοντέλο για να αντικαταστήσουν το υπάρχον.

[Πηγή: Nissan / MotorTrend]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube