Έκδοση Nismo για το 370Z [video]

Έκδοση Nismo για το 370Z [video]

Ο εργοστασιακός οίκος βελτίωσης της Nissan, η Nismo (Nissan Motorsport), «περιποιήθηκε» το σπορ πισωκίνητο κουπέ της οικογένειας Ζ, το 370. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το μοντέλο, μιας και μέχρι πρότινος η Nismo παρουσίαζε διάφορες βελτιωμένες εκδοχές των μοντέλων της Nissan που προορίζονταν όμως για την Ιαπωνική και Αμερικανική αγορά. Αυτή την φορά όμως θα το δούμε επισήμως και στην Γηραιά ήπειρο, με το ντεπούτο του να έχει προγραμματιστεί για την 83η διεθνή έκθεση της Γενεύης.

Το 370Z Nismo διαθέτει πολλές και ουσιώδεις αλλαγές σε σχέση με το απλό μοντέλο. Η ισχύς του κινητήρα έχει ανέβει 16 ίππους, φτάνοντας του 344, και η ροπή κοντά 1 kgm (37,8). Σε συνδυασμό μάλιστα και με τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, το όφελος είναι φιλικότητα στην καθημερινή χρήση και καλύτερες επιδόσεις (0-100 km/h σε 5,2 sec).

Διαθέσιμο μόνο σε κουπέ και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχύτητων, το ευρωπαϊκό Nismo δεν είναι το ίδιο με της Ιαπωνικής ή της Αμερικάνικης αγοράς, καθώς οι μηχανικοί της Nismo το ρύθμισαν με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πιο σκληροπυρηνικού κοινού, του Ευρωπαϊκού.

Και εάν το 370Ζ είναι ένα κουπέ που απευθύνεται στον πραγματικό οδηγό, η Nismo υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις σε επίπεδο επιδόσεων, κρατήματος και ευστάθειας σε υψηλές ταχύτητες. Τα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες είναι νέα και διαθέτουν τα υλικά τριβής και το υγρό φρένων από το τελευταίο GT-R. Νέο είναι και το σύστημα εξαγωγής, που εκτός από βελτίωση της ροής των καυσαερίων προσφέρει και πιο σπορ ήχο.

Εκεί όμως που πραγματικά ξεχωρίζει το 370Z της Nismo είναι στην εμφάνιση. Η τελευταία έχει δεχθεί επεμβάσεις όχι μόνο για την τέρψη του ματιού αλλά και για αεροδυναμικούς λόγους. Ο νέος εμπρός προφυλακτήρας βελτιώνει την ροή του αέρα κάτω από το αυτοκίνητο, αυξάνοντας έτσι την ευστάθεια σε υψηλές ταχύτητες και γρήγορες στροφές. Η επιπλέον αρνητική άντωση της έκδοσης γίνεται ακόμα πιο ουσιώδης, χάρη στην επαναρυθμισμένη ανάρτηση, με αποτέλεσμα τον καλύτερο χειρισμό σε συνθήκες δρόμου ή πίστας.

Οι αισθητικές και μη επεμβάσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Οι χαρακτηριστικές, για Nismo, λεπτές κόκκινες λωρίδες στους προφυλακτήρες και οι σκουρόχρωμες ζάντες 19” είναι παρούσες, ενώ το πίσω μέρος κοσμεί μια νέα αεροτομή που προσδίδει και στην αεροδυναμική του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι μικρότερες και επικεντρώνονται στο τιμόνι με επένδυση δέρματος και alcantara, και στα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με το λογότυπο της Nismo στα προσκέφαλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube