Το επόμενο Nissan Micra θα είναι επιτέλους όμορφο

Το επόμενο Nissan Micra θα είναι επιτέλους όμορφο

Όπως δείχνουν οι πρώτες επεξεργασμένες φωτογραφίες, το νέο Nissan Micra θα έχει πιο επιθετική και ευρωπαϊκή εμφάνιση.

Το νέο Nissan Micra που αναμένεται το 2017 θα έχει πιο σπορ, επιθετική και ευρωπαϊκή εμφάνιση και η εταιρεία στοχεύει σε σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία των σουπερμίνι. Θα το δούμε πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Μια πρώτη ιδέα για το νέο Micra μας είχε δώσει το concept Sway που η Nissan είχε παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Το νέο μοντέλο λοιπόν θα είναι μακρύτερο, φαρδύτερο και πιο χαμηλό. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει το μοτίβο σχήματος V στην μάσκα και τα "μουστάκια" του προφυλακτήρα που οριοθετούν τον κεντρικό αεραγωγό και υπογραμμίζουν τους προβολείς ομίχλης. Η κοφτερή ακμή που διατρέχει τα πλαινά και τα φουσκωμένα πίσω φτερά δίνουν στο σχήμα σαφή σπορ προσανατολισμό. Ιδιαίτερη είναι η διαμόρφωση της βασικής γραμμής που οριοθετεί το κάτω μέρος των πλευρικών κρυστάλλινων επιφανειών, ειδικά στην πίσω κολώνα. 

Η Nissan επιτάχυνε τα πλάνα της ώστε να φέρει το αυτοκίνητο στην αγορά το συντομότερο δυνατόν, βλέποντας ότι οι καταναλωτές στην Ευρώπη αποδοκίμασαν την αισθητική και την ποιότητα της καμπίνας του σημερινού μοντέλου. Ενώ το σημερινό Micra δημιουργήθηκε ως "παγκόσμιο" μοντέλο, το επόμενο εξελίσσεται κυρίως σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-B, την ίδια με το Juke, προϊόν της κοινοπραξίας Renault - Nissan. Στοχεύοντας σε ένα νεανικό κοινό, το αυτοκίνητο θα προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και μια ιδιαίτερη παλέτα ζωηρών χρωμάτων τόσο για την καμπίνα όσο και για την εξωτερική βαφή. 

Στο εσωτερικό θα χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής ποιότητας, μεγάλες επιφάνειες μαλακού πλαστικού και προηγμένη τεχνολογία infotainment και συνδεσιμότητας. Ώστε το αυτοκίνητο να σταθεί στο ύψος του ανταγωνισμού όπως αυτός θα διαμορφωθεί με την έλευση του νέου Polo και του νέου KIA Rio τα οποία επίσης θα λανσαριστούν το 2017. Μπορεί όχι στον βασικό εξοπλισμό, αλλά προαιρετικά η Nissan θα εξοπλίζει το αυτοκίνητο με ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, όπως η αυτόνομη πέδηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο έλεγχος της τυφλής γωνίας του καθρέφτη και η αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας. Το μακρύτερο μεταξόνιο της νέας πλατφόρμας αναμένεται να ευνοήσει, προφανώς, τις εσωτερικές διαστάσεις και τους χώρους επιβατών και αποσκευών. 

Η κοινή χρήση της πλατφόρμας CMF-B μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι Micra και Juke θα μοιράζονται ως ένα σημείο και τους κινητήρες. Ένας 3κύλινδρος τούρμπο βενζίνης και ένας 4κύλινδρος 1.5 ντίζελ θα είναι οι βασικές επιλογές. Μια ισχυρότερη έκδοση 190 ίππων, με μοτέρ 1.6 τούρμπο, θα μπορούσε αργότερα να προστεθεί στην κορυφή της γκάμας, ενώ δεν αποκλείεται και μία υβριδική έκδοση. Έχει άλλωστε το Yaris, οπότε η Nissan θα ήθελε να απαντήσει.

Πηγή Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube