Το επόμενης γενιάς Renault Clio θα είναι ηλεκτρικο και αυτόνομο

Το επόμενης γενιάς Renault Clio θα είναι ηλεκτρικο και αυτόνομο

Ηλεκτροκίνηση και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου δύο θα διαθέτει το Renault Clio του 2019.

Το 2019, όταν θα παρουσιαστεί το επόμενο Renault Clio, θα ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου δύο και η πλατφόρμα του θα είναι συμβατή με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης, με αμάξωμα από σημερινό Clio, θα είναι το πρώτο της Renault στην κατηγορία Β που θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγηση επιπέδου δύο. Δηλαδή το όχημα θα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης αλλά ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί στενά. Θα έχει επίσης υβριδική έκδοση. Τα νέα ανακοίνωσε ο Jean-Christophe Kugler, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Renault Ευρώπης.

Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται με πάνελ αμαξώματος σημερινού Clio, σιδερένιες ζάντες και μια περίεργη εξάτμιση. Κυρίως αυτή προδίδει ότι πρόκειται για πρωτότυπο δοκιμών εξέλιξης. Με το τωρινό μοντέλο να συμπληρώνει ήδη μια 5ετία στη αγορά, η ανανέωση δεν θα αργήσει να έρθει. Οι μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης θα πρέπει να θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Αλλά δεν είναι σαφές ακόμη αν ο 3κύλινδρος 0.9 TCe θα εξελιχθεί περαιτέρω ή θα αντικατασταθεί από νέο σύνολο. Αυτός που θα διατηρηθεί σίγουρα είναι ο 1.5 dCi πετρελαιοκινητήρας από το Nissan Micra.

Επισήμως οι Γάλλοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά είναι πιθανό το mild hybrid σύστημα των Megane και Scenic να περάσει και στο επόμενο Clio. Αν βγει η τελικά η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση στην παραγωγή, θα είναι η πρώτη της Renault στην κατηγορία. Το Clio αναμένεται να ακολουθήσει τη λογική του Megane σε μια πιο premium προσέγγιση σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση της καμπίνας. Θα υιοθετηθεί μάλλον η κάθετη σαν tablet οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Στην εξωτερική σχεδίαση το κυρίαρχο στοιχείο, εκτός από το μεγάλο σήμα της μάρκας, θα είναι τα σχήματος C εμπρός φώτα ημέρας.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube