Επίσημο: Tο νέο Audi A8 σε «γυμνά» πλάνα [video]

Επίσημο: Tο νέο Audi A8 σε «γυμνά» πλάνα [video]

Σε ένα πρώτο teaser-video, η Audi μας δείχνει «γυμνή» την αλουμινένια κατασκευή της επερχόμενης, νέας ναυαρχίδας της.

Η BMW 7 Series της 6ης γενιάς είναι στις εκθέσεις εδώ κι ένα χρόνο, τώρα αρχίζει να πωλείται το ολοκαίνουργιο Lexus LS, ενώ αυτή την εβδομάδα αποκαλύπτεται στην Auto Shanghai και η ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class.

Η Audi δεν θα μπορούσε να υστερήσει, οπότε μας δείχνει εδώ πλάνα από το νέο Α8, χωρίς τα «ρούχα» του ώστε να δούμε την αλουμινένια του κατασκευή. Το 58% των τμημάτων κι εξαρτημάτων του αμαξώματος είναι από αλουμίνιο, ενώ στην υβριδική κατασκευή χρησιμοποιούνται επίσης χάλυβες, μαγνήσιο και πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

Μαζί με τις εικόνες της ναυαρχίδας της, η Audi αποκαλύπτει ότι το σαλόνι της θα έχει 28 mm περισσότερο χώρο για τα γόνατα. Οι πίσω επιβάτες θα έχουν και 14 mm μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος για τα κεφάλια τους. Επιπλέον, η πρόσβαση στην καμπίνα θα είναι ευκολότερη χάρη στα ανοίγματα των θυρών που έχουν μεγαλώσει κατά 36 mm. Κι όλα αυτά αναφέρονται στο απλό Α8, οπότε φανταστείτε πόσο ευρύχωρο θα είναι το A8L με το μακρύ μεταξόνιο.

Η καινούργια, ενισχυμένη δομή του πλαισίου το κάνει 25% πιο άκαμπτο, ή όπως λέει η Audi: «Το νέο Α8 ξεπερνά τις εξαιρετικές προδιαγραφές του προκατόχου του κατά περίπου ένα τέταρτο».

Το νέο Α8, που έχει θεαθεί με ελάχιστο καμουφλάζ, θα εγκαινιάσει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που… προλόγισαν τα εκθεσιακά πρωτότυπα Prologue. Η γλώσσα αυτή θα εφαρμοστεί στη συνέχεια σε άλλα επερχόμενα μοντέλα, με πρώτα τα νέα Α7 και Α6, όπως φαίνεται στο επίσημο σκίτσο δεξιά.

Για να προετοιμαστεί για την παραγωγή του νέου Α8, η Audi έκανε μεγάλες επενδύσεις στήνοντας ένα νέο τμήμα αμαξωμάτων στο εργοστάσιό της στο Neckarsulm της Γερμανίας. 14.400 τόνοι ατσάλι και 16.000 φορτία μπετόν χρειάστηκαν για να χτιστεί το κτίριο ύψους 41 μέτρων.

Κάπου 500 άτομα θα εργάζονται σε τρεις βάρδιες για την παραγωγή του αμαξώματος του Α8. Μαζί με 500 ρομπότ, 270 πριτσινωτές, 90 ηλεκτρόποντες, 90 κολλητικές συσκευές και 60 βιδωτές για λαμαρινόβιδες.

Το νέο Α8, της 4ης γενιάς, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Audi Summit της Βαρκελώνης, στις 11 Ιουλίου.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube