Επίσημο σκίτσο του νέου VW Arteon

Επίσημο σκίτσο του νέου VW Arteon

Το νέο 4θυρο κουπέ της Volkswagen θα παρουσιαστεί στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Αυτό είναι το επίσημο σκίτσο του νέου VW Arteon, ενός πολυτελούς 4θυρου κουπέ που θα παρουσιαστεί την προσεχή Έκθεση της Γενεύης.

Σύμφωνα με την VW, το νέο Arteon θα τοποθετηθεί εμπορικά πάνω από το Passat, και είναι ένα από τα πρώτα ολοκαίνουρια μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που θα παρουσιαστούν μετά το Dieselgate.

Το Arteon είναι ο αντικαταστάτης του Passat CC, του 4θυρου Comfort Coupe της VW που σταμάτησε η παραγωγή του πριν μερικές εβδομάδες. Το Passat CC ήταν ένα από τα μοντέλα της VW με τις μικρότερες πωλήσεις, μόλις 4.000 το 2015.

Το επίσημο σκίτσο μας δείχνει τα πρώτα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, που είναι οι έντονοι ώμοι, η χαμηλή σιλουέτα και η πίσω πόρτα με την ενσωματωμένη αεροτομή. Σύμφωνα με την VW, το Arteon θα έχει μεγαλύτερη εμπρός μάσκα και LED φώτα με τρισδιάστατη σχεδίαση, ενώ τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο θα παραμείνουν για να αναδεικνύουν τον GT χαρακτήρα του μοντέλου.

Μέρος των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών του νέου Arteon δείχνουν να έχουν επηρεαστεί από το πρωτότυπο Sport Coupe GTE που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης το 2015. Παρά το γεγονός ότι το πρωτότυπο εκείνης της εποχής ήταν υβριδικό με έναν V6 TSI και δύο ηλεκτροκινητήρες, το νέο Arteon θα εφοδιάζεται κατά πάσα πιθανότητα με την γκάμα κινητήρων του Passat.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube