Το VW e-Golf στις εκθέσεις έναντι €34.900

Το VW e-Golf στις εκθέσεις έναντι €34.900

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρική εκδοχή του Golf VII είναι διαθέσιμη προς πώληση στη Γερμανία, με τιμή εκκίνησης τα €34.900.

Με περιγραφή από τη Volkswagen ως «το πιο πετυχημένο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο όλων των εποχών», το Golf απέκτησε πλέον και ηλεκτρική έκδοση με καθ’ όλα εμπορική διάσταση.

Το 5θυρο e-Golf, όπως ονομάζεται, διαθέτει ισχύ 115 PS και στιγμιαία ροπή 27,5 kgm. Έτσι για τα 0-60 km/h χρειάζεται 4,2” και στα 10,4” πιάνει τα 100 km/h.
 
Ανάλογα με το στιλ οδήγησης, την κλίση του δρόμου και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, το VW e-Golf έχει εκτιμώμενη αυτονομία μεταξύ 130 και 190 km. Διατίθεται δε προς πώληση με 8ετή εγγύηση για τις μπαταρίες των 24,2 kWh ή 160.000 km. Το κόστος χρήσης του νέου e-Golf, η VW το προσδιορίζει στα €3,28 για κάθε 100 km.     

Ο βασικός εξοπλισμός του νέου e-Golf είναι πλούσιος, με ηλεκτρονικό κλιματισμό, θερμαινόμενα κρύσταλλά, ηχοσύστημα και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Discover Pro, δερμάτινη επένδυση στο τιμόνι και αεροδυναμικά μελετημένες ζάντες που είναι «ντυμένες» με λάστιχα χαμηλής αντίστασης στην κύλιση. Διαθέτει επίσης φανάρια φουλ LED και ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτό φώτα ημέρας LED, σχήματος «C».

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube