Επίσημο: Νέο Škoda Superb Combi

Επίσημο: Νέο Škoda Superb Combi

Η τσέχικη μάρκα αποκάλυψε μόλις την στέισον έκδοση του νέου Superb, που θα ντεμπουτάρει στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβιο.

Με το 35% των συνολικών πωλήσεων της ναυαρχίδας της ν’ αντιστοιχεί στο Combi, η Škoda έδωσε μεγάλη προσοχή στη νέα του γενιά.

Αναμενόμενα, μέχρι την τρίτη κολόνα είναι ίδιο με το σεντάν που οδηγήσαμε πρόσφατα. Η ειδοποιός διαφορά του Superb Combi εντοπίζεται στο πίσω μέρος που, πλέον, έχει πιο μοντέρνα σχεδίαση κυρίως λόγω της πιο έντονης κλίσης της πέμπτης πόρτας.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν απέβει εις βάρος της πρακτικότητας. Το αντίθετο μάλιστα αφού, με τα πίσω καθίσματα στη θέση τους, ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 27 lt σε σχέση με τον προκάτοχό του, φτάνοντας τα 660 lt. Αναδιπλώνοντάς τα, αγγίζει τα 2.000 lt, νούμερο ασυναγώνιστο για την κατηγορία του και ιδανικό για... μετακόμιση.

Όπως και το Superb σεντάν, το Combi βασίζεται, όπως και το σεντάν, στη νέα πλατφόρμα MQB του ομίλου VW που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους χάρη στην αύξηση του μεταξονίου κατά 80 mm, στα 2.841. Το αποτέλεσμα είναι ο, ήδη άπλετος, χώρος επιβατών να είναι ακόμα πιο άνετος, με τον χώρο για τα γόνατα να είναι σχεδόν διπλάσιος από του αμέσως επόμενου ανταγωνιστή.

H Škoda ανακοίνωσε πως η γκάμα των κινητήρων, που θα αποτελείται από υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους βενζίνης και ντίζελ με ισχύ από 120 έως 280 PS, πληροί τις προδιαγραφές ρύπων EU6. Όλα τα μοτέρ διαθέτουν ως στάνταρ συστήματα start/stop και ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, μειώνοντας την κατανάλωση ως και 30% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube