Επίσημο: νέο Škoda Fabia Combi

Επίσημο: νέο Škoda Fabia Combi

Η station wagon έκδοση του νέου Škoda Fabia έχει χώρο αποσκευών 530 lt και θα διατίθεται ακόμα και με 1.000άρη κινητήρα 75 ίππων.

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της station wagon έκδοσης του νέου Škoda Fabia διέρρευσαν χθες, και σήμερα η εταιρία αποκάλυψε το μοντέλο και επίσημα.

Το νέο Škoda Fabia Combi είναι 10 mm πιο μακρύ, 90 mm πιο φαρδύ και 31 mm πιο χαμηλό από τον προκάτοχό του. Ο επιπλέον όγκος στο πίσω μέρος σε σχέση με το απλό Fabia 3ης γενιάς έχει ενσωματωθεί άψογα στο αμάξωμα και προσφέρει 530 lt χώρου για τις αποσκευές. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο χώρος φτάνει τα 1.395 lt και μπορεί να φιλοξενήσει αντικείμενα μήκους έως 1,55 m.

Το Škoda Fabia Combi μοιράζεται τους κινητήρες του με το 5θυρο Fabia. Στην περίπτωσή του όμως ο βασικός 1.000άρης 3κύλινδρος χρησιμοποιείται μόνο στη δυνατότερη εκδοχή του, με 75 PS. Ο τετρακύλινδρος 1.2 TSI διατίθεται και στο Combi σε εκδόσεις με 90 ή 110 PS. Η γκάμα των diesel περιλαμβάνει τρεις εκδοχές του νέου τρικύλινδρου 1.4 TDI που γνωρίσαμε στο VW Polo με 75, 90 ή 105 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν σύστημα stop/start και πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια πέντε ή έξι σχέσεων και σε κάποιες εκδόσεις προσφέρεται αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Το 2015 θα υπάρξει και μια έκδοση GreenLine η οποία θα καταναλώνει 3,1 lt/100 km και θα εκπέμπει 82 gr CO2/km.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Škoda Fabia Combi θα μάθουμε αύριο Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στην επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube