Επίσημο: Nέο Škoda Fabia 2015

Επίσημο: Nέο Škoda Fabia 2015

Μετά από πολλές φωτογραφίες-teaser ήρθε η αποκάλυψη του ιδιαίτερα σημαντικού σουπερμίνι για την τσεχική εταιρεία

Τις προηγούμενες ημέρες η Škoda μας είχε δώσει κάποιες φωτογραφίες που… μισοαποκάλυπταν πως θα είναι το νέο  Fabia. Τώρα ήρθε και η ολοκληρωτική αποκάλυψη. 

Το σουπερμίνι της Škoda που βάζει το όνομα Fabia στην τρίτη γενιά του θα πατά πάνω στην εξέλιξη της πλατφόρμας PQ25 που υποστηρίζει και το υφιστάμενο μοντέλο, στην προσπάθεια περιορισμού του κόστους, αλλά θα χρησιμοποιεί κάποια από τα εξαρτήματα της αρχιτεκτονικής MQB. Αυτό το δεύτερο είναι προκειμένου να βοηθηθεί το αυτοκίνητο να μειώσει το βάρος του κάτω από τα 1.000 kg στη βασική έκδοσή του με τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα, μείωση που αντιπροσωπεύει 40 kg. Κατά τα άλλα η μείωση αυτή φτάνει στην γκάμα σε μέσο όρο τα 65 kg,

Το νέο Škoda Fabia 2015 θα διατίθεται σε χάτσμπακ και Combi (στέισον), ενώ όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό δεν θα υπάρξει σπορ έκδοση RS, καθώς οι πωλήσεις της ήταν απογοητευτικές στο υφιστάμενο RS.

Η γκάμα των κινητήρων που θα κινεί το νέο Fabia 2015 θα είναι 3κύλινδροι και 4κύλινδροι, θα υπακούουν στις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και θα είναι εφοδιασμένοι με σύστημα stop/start και σύστημαανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Η Škoda υπόσχεται οικονομία σε καύσιμο της τάξεως του 17%. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει ήχειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το γωστό μας 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη του γκρουπ VW.

Σε ό,τι αφορά στους βενζινοκινητήρες θα έχουμε έναν 3κύλινδρο ενός λίτρου σε δύο εκδόσεις, 60 και 75ίππων και τον γνωστό μας 4κύλινδρο 1.2 TSI, με απόδοση 90 και 110 ίππων.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες πετρελαίου θα έχουμε έναν ολοκαίνουργιο 3κύλινδρο 1.4 TDI με άμεσο ψεκασμό σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, 75, 90 και 105 PS, με ροπή 21,4 Kgm, 23,4 Kgm και 25,5 Kgmαντίστοιχα, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα υπάρξει και μια έκδοση GreenLine με ισχύ 75 ίππων και μέση κατανάλωση της τάξης των 3,1 lt/100 km. και εκπομπές CO2 82 g/km.

[Πηγή Škoda]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube