Επίσημο: Νέο Seat Leon 2017

Επίσημο: Νέο Seat Leon 2017

Το SEAT Leon ανανεώθηκε στο μέσο της ζωής του με την προσθήκη νέου μοτέρ, νέων τεχνολογιών και ενός ελαφρού αισθητικού ανασχεδιασμού.

Το Seat Leon 2017 αποκαλύφθηκε με το ανασχεδιασμένο μοντέλο να ενσωματώνει αισθητικές επεμβάσεις, νέες τεχνολογίες, αλλά και με την προσθήκη δύο νέων μονάδων στην γκάμα των κινητήρων.

Εξωτερικά, το νέο Leon φόρεσε μεγαλύτερη μάσκα εμπρός, προκειμένου το αυτοκίνητο να δείχνει μεγαλύτερο, και ενσωμάτωσε κι άλλες αισθητικές διαφοροποιήσεις ήσσονος σημασίας, περιλαμβανομένων νέων πίσω φαναριών με τα ίδια γραφικά που συναντούμε και στο Ateca. Επιπλέον, η χρωματική παλέτα εμπλουτίστηκε με τρία νέα χρώματα.

Στην καμπίνα, υπάρχει ένα «connectivity box» -που έχουμε δει ήδη στο Ateca- που διαθέτει σύστημα ασύρματης φόρτισης. Το ηλεκτρικό χειρόφρενο είναι πλέον τοποθετημένο στην ανασχεδιασμένη κονσόλα, ενώ σε κάποια επίπεδα εξοπλισμού υπάρχει φωτισμός περιβάλλοντος LED που ρυθμίζεται μέσω του συστήματος πολυμέσων. Το ψηφιακό καντράν που μοιάζει πολύ με το Virtual Cockpit της Audi είναι επίσης διαθέσιμο έξτρα, υπό την ονομασία FPK, αρχικά που στα γερμανικά σημαίνουν «Προγραμματιζόμενα Όργανα Ελέγχου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Ateca 1.4 TSI

Το μέγεθος της οθόνης που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων ανέβηκε από τις 6,5 στις οκτώ ίντσες σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού εκτός από αυτό της βασικής έκδοσης «S». Επιπλέον, ενισχύθηκε η πρακτικότητα χειρισμού του συστήματος και μειώθηκαν τα κουμπιά στο ταμπλό. Η SΕΑΤ δηλώνει επίσης ότι η καμπίνα του ανανεωμένου Leon έγινε πιο ήσυχη στο δρόμο, της οποίας αναθεωρήθηκαν τα διακοσμητικά στοιχεία, περιλαμβανομένων των επενδύσεων στις πόρτες που επίσης ανασχεδιάστηκαν.

Μεταξύ των τεχνολογικών αναβαθμίσεων ξεχωρίζουμε την προσθήκη του συστήματος βοηθείας για την κίνηση στο δρόμο, σύστημα που έκανε την πρεμιέρα του για την ισπανική εταιρεία στο Ateca, και που επιτρέπει την ημιαυτόνομη οδήγηση με ταχύτητα μέχρι 50 km/h. Στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνονται ακόμη η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Προειδοποίηση Κινδύνου από το Τυφλό Σημείο, ωστόσο αυτά προφανώς και αποτελούν στοιχεία που τοποθετούνται στάνταρ στα τοπ μοντέλα της γκάμας.

Η SEAT δηλώνει ακόμη ότι βελτίωσε το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και τις κάμερες στο νέο Leon, ενώ διατίθεται και σύστημα που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρκάρει χωρίς την εμπλοκή του οδηγού. Και τέλος, διαθέσιμα θα είναι σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος Ανάγκης και αυτόματη ρύθμιση της μεγάλης σκάλας των φώτων.

Κάτω από το καπό, η επιλογή εμπλουτίστηκε με την προσθήκη ενός νέου μοτέρ. Νέο θα μπορούσαμε να πούμε και τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα του VW Group, αλλά τον έχουμε δει ήδη στην γκάμα του υφιστάμενου Leon (και δοκιμάσει), οπότε δεν το καταχωρίζουμε ως άρτι εμφανιζόμενο στο νέο μοντέλο -υπάρχει από το 2015. Νέος όμως είναι ο 1.600άρης TDI, στην εκδοχή των 115 από τα 110 PS που τον ξέραμε μέχρι σήμερα στο Leon. Στοιχεία κατανάλωση και εκπομπών ρύπων δεν έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική εταιρεία για τους δύο αυτούς κινητήρες, αλλά το πιθανότερο είναι να δημοσιοποιηθούν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της τιμής και ων προδιαγραφών, αργότερα μέσα στο 2016.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα επίπεδα εξοπλισμού στην ελληνική αγορά, αν και το πιθανότερο είναι να διατηρηθούν τα υφιστάμενα ως ονομασίες, αλλά με ανασχεδιασμό του περιεχομένου τους.

Το Leon Cupra θα αναβαθμιστεί επίσης ύστερα από το στάνταρ Leon, πιθανότατα στις αρχές του 2017. Η SEAT περιγράφει τη νέα γκάμα του Cupra ως «έκπληξη», ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Αρκέστηκαν να επιβεβαιώσουν ότι το Leon Cupra 2018 θα διαθέτει περισσότερη δύναμη, αλλά δεν προσδιόρισαν αν αυτό θα σπάσει το φράγμα των 300 PS.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου SEAT Leon 2017 θα ξεκινήσουν για το 5θυρο και το στέισον ST τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ το 3θυρο SC και το εστιασμένο στο off-raoding, Leon X-Perience, θα φτάσουν στις εκθέσεις λίγο αργότερα και πριν η γκάμα ολοκληρωθεί με την έλευση του ανανεωμένου Cupra.

[Πηγή SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube