Επίσημο: Νέο Renault Mégane Sedan 2017

Επίσημο: Νέο Renault Mégane Sedan 2017

Το νέο Mégane Sedan ή Grand Coupe σε κάποιες αγορές αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην γκάμα του μικρού οικογενειακού της Renault.

Το νέο Renault Mégane Sedan απευθύνεται στις αγορές όπου οι μικρομεσαίες μπερλίνες αποτελούν δημοφιλή κατηγορία.

Η νέα μικρή οικογενειακή μπερλίνα της Renault, κατά δήλωση της εταιρείας, αποτελεί ένα αισθητικό μίγμα σεντάν και 4θυρου κουπέ. Τόσο από εμπρός όσο και από πίσω η οικογενειακή ταυτότητα της εταιρείας αναγνωρίζεται άμεσα. Ο κλωβός των επιβατών ανταποκρίνεται μεστά στο μήκος (4,63 m) και στο πλάτος (1,81 m) του αυτοκινήτου, συνεπεία και του γενναιόδωρου μεταξονίου που φτάνει τα 2,71 m. Ομοίως μεγάλο είναι και το πορτμπαγκάζ, του οποίου η χωρητικότητα φτάνει τα 550 lt.

Η καμπίνα, όπως είναι αναμενόμενο, προέρχεται αυτούσια από το 5θυρο Mégane και είναι ντυμένη όπως λέει η Renault με μαλακά υλικά υψηλής ποιότητας και με απομίμηση σατινέ μεταλλικών διακοσμήσεων στο πλαίσιο των οργάνων, των αεραγωγών και της κεντρικής κονσόλας. Στο εξοπλισμό του αυτοκινήτου, που δεν προσδιορίζεται αν ανήκει στον βασικό ή στον έξτρα, υπάρχει 8,7ιντση όρθια οθόνη που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων R-Link 2.



Όσον αφορά τον εξοπλισμό στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, το εύρος του έχει να κάνει με την αγορά. Πάντως ο κατάλογος περιλαμβάνει ενεργό φρενάρισμα ανάγκης, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, προσαρμοζόμενο cruise control, προειδοποίηση επικίνδυνης εγγύτητας κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Renault Mégane GT

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται συνολικά από πέντε μοτέρ, τρία ντίζελ και δύο βενζίνης. Στη βάση βρίσκεται το ατμοσφαιρικό 1.600άρι SCe 115 και τις βενζίνες συμπληρώνει το 1.2 TCe 130. Στους πετρελαιοκινητήρες υπάρχουν ένας 1.500άρης σε δύο εκδόσεις ισχύος, dCi 90 και dCi 110, και ο 1.600άρης dCi 130. Το βασικό, ατμοσφαιρικό μοτέρ εκτός από 6άρι χειροκίνητο σασμάν μπορεί να συνδυαστεί με CVT (έξτρα), ενώ το TCe 130 συνδυάζεται προαιρετικά πάλι με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη -EDC. Τον ίδιο τύπο κιβωτίου, αλλά με έξι ταχύτητες φορά προαιρετικά και το dCi 110.

Το νέο Mégane Sedan θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στην Προύσα, στην Τουρκία, μαζί με το Clio και το Clio Sport Tourer. To αυτοκίνητο θα διατίθεται σε περίπου 30 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube