Επίσημο: Νέο Renault Alaskan [video]

Επίσημο: Νέο Renault Alaskan [video]

Η Renault παρουσίασε το πρώτο της παγκόσμιο pick-up του ενός τόνου.

Η γαλλική φίρμα διαθέτει γκάμα μικρών pick-up σε διάφορες αγορές της Λατινικής Αμερικής και αυτό που έλειπε ήταν ένα μεγαλύτερο μοντέλο που θα κάνει και περισσότερες δουλειές.

Από πέρσι μας είχε προϊδεάσει με το πρωτότυπο Alaskan, και τώρα ήρθε η ώρα για την αποκάλυψή του. Όπως μπορείτε να φανταστείτε και εσείς, το νέο γαλλικό pick-up βασίζεται στο αδελφό Navara της Nissan (αργότερα θα παρουσιαστεί και το αντίστοιχο Mercedes-Benz GLT), αλλά από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης δεν απέχει και πολύ από το εντυπωσιακό πρωτότυπο. Μόνες κύριες αλλαγές υπήρξαν στα πίσω φώτα και τους μεγαλύτερους καθρέφτες.

Η απόσταση από το έδαφος είναι 230 mm και μπορεί να κουβαλήσει φορτίο ενός τόνου ή να ρυμουλκήσει 3.500 kg, χαρακτηριστικά που σύμφωνα με την Renault είναι κορυφαία στην κατηγορία.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Renault Alaskan αποτελείται από έναν ντίζελ 2,3 λίτρων σε δύο εκδόσεις: με μονό τούρμπο και 160 ίππους και με δύο τούρμπο σε σειρά και 190 ίππους. Επιπλέον, διατίθεται σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων, ενώ σε μερικές εκδόσεις θα υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Στην καμπίνα, η εικόνα είναι γνώριμη και παραπέμπει έντονα σε επιβατικό SUV. Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και από την βασική έκδοση θα υπάρχει σύστημα πολυμέσων με μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube