Επίσημο: Νέο Opel Insignia Country Tourer

Επίσημο: Νέο Opel Insignia Country Tourer

Παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του station crossover της ναυαρχίδας της Opel.

H Opel παρουσίασε πριν λίγο καιρό τα νέα Insignia Grand Sport και Insignia Sport Tourer, και σήμερα συμπληρώνει την γκάμα με την έκδοση Country Tourer.

Η δεύτερη γενιά του station crossover βασίζεται στο Sport Tourer και έχει 20 mm αυξημένη απόσταση από το έδαφος, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω.

Η γκάμα κινητήρων της νέας έκδοσης περιλαμβάνει επιλογές σε βενζίνη και πετρέλαιο, και μπορεί να εφοδιαστεί με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το σύστημα τετρακίνησης Twinster χρησιμοποιεί στην ουσία ένα μόνο διαφορικό και ελέγχει την κίνηση που μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με δύο πολύδισκους συμπλέκτες που βρίσκονται πριν τα ημιαξόνια και σύμφωνα με την Opel θα αντέξουν πάνω από 200.000 km με «κανονική» χρήση. Έτσι, έως και το 64% της ροπής μπορεί να καταλήξει στους πίσω τροχούς δίνοντας μια ξεκάθαρα σπορ διάθεση στη συμπεριφορά του Insignia, αλλά κι εκτελώντας χρέη ενεργού torque vectroring.

Βελτιωμένο είναι και το σύστημα FlexRide Chassis που επεμβαίνει στο τιμόνι, το γκάζι, τα αμορτισέρ και τις αλλαγές του αυτόματου κιβώτιου, ενώ όπως συνέβαινε και παλαιότερα διαθέτει τρεις επιλογές: Standard, Sport και Tour.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Opel Insignia Grand Sport

Στις τεχνολογίες ασφάλειας που θα διατίθεται στο νέο Opel Insignia Country Tourer περιλαμβάνονται τα φώτα IntelliLux LED επόμενης γενιάς, το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Keep Assist, το Rear Cross Traffic Alert για οχήματα που έρχονται από το πλάι όταν το αυτοκίνητο κάνει όπισθεν, το καπό που σηκώνεται αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό και βέβαια την υπηρεσία OnStar. Στην καμπίνα, το σύστημα infotainment IntelliLink είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ θα δείχνει και εικόνα 360 μοιρών για τον χώρο γύρω από το αυτοκίνητο.

Η επίσημη παρουσίαση του Opel Insignia Country Tourer θα γίνει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube