Επίσημο: Νέο MINI John Cooper Works Clubman

Επίσημο: Νέο MINI John Cooper Works Clubman

Η κορυφαία έκδοση του Clubman είναι 2λιτρη, στάνταρ τετρακίνητη και με 231 ίππους.

Η ΜΙΝΙ παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του 5θυρου χάτσμπακ Clubman και θα τη δείξει στο κοινό στο επερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο 2λιτρος 4κύλινδρος κινητήρας που έχει και η έκδοση Cooper S, μόνο που για τη συγκεκριμένη περίπτωση η ισχύς του έχει ανέβει από τους 192 στους 231 ίππους. Όπως ακριβώς και στο κλασικό MINI δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: MINI Cooper S Clubman

Η τεχνολογική αιχμή του μοτέρ διατηρείται απόλυτα σε ό,τι έχει να κάνει με τον ιδιαίτερα εξελιγμένο ψεκασμό και τον πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο των βαλβίδων, ενώ αναβαθμισμένη είναι η τουρμπίνα. Είναι φτιαγμένη από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό στην υψηλή θερμοκρασία υλικό, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στο κύκλωμα ψύξης.

Το κορυφαίο Clubman θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητο -το ήδη γνωστό από τα υπόλοιπα Clubman σύστημα τετρακίνησης ALL4- ενώ θα υπάρχει και αυτόματη έκδοση με κιβώτιο 8 σχέσεων.

Παρότι μεταξύ τους η χειροκίνητη και η αυτόματη έκδοση έχουν μια μικρή διαφορά στην αναλογία kg/PS (8,7 έναντι 8,8) η εταιρεία ανακοινώνει ακριβώς ίδιες επιδόσεις: 0-100 km/h σε 6,3” και τελική 238 km/h. Ωστόσο, το αυτόματο υπερτερεί σαφώς στις εργοστασιακές τιμές μέσης κατανάλωσης και CO2, με 6,8 αντί για 7,4 lt/100 km και 154 αντί για 168 g/km αντίστοιχα.



Το σήμα JCWS επιφέρει αναβάθμιση στα φρένα που είναι της Brembo, στην ανάρτηση και την εξάτμιση ώστε να τονιστεί ότι αυτή είναι η κορυφαία έκδοση. Υπάρχουν επίσης μερικές αισθητικές λεπτομέρειες που φροντίζουν για πιο επιθετική εικόνα κι έχουν να κάνουν περισσότερο με τους 18άρηδες τροχούς, τους προφυλακτήρες καθώς και τη μεγάλη αεροτομή που είναι ενσωματωμένη στην οροφή και όχι στη δίφυλλη πίσω πόρτα.

Αντίστοιχες πινελιές υπάρχουν και στο εσωτερικό ώστε να δώσουν τον απαραίτητο σπορ τόνο. Έχουν να κάνουν περισσότερο με τα σπορ καθίσματα που έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και το διάκοσμο με τις κόκκινες λεπτομέρειες. Αυτό πάντως δεν επηρεάζει σε τίποτα πάντως ούτε τα συστήματα συνδεσιμότητας που παραμένουν τα πλέον σύγχρονα, ούτε και τον οικογενειακό προσανατολισμό του νέου Clubman.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube