Επίσημο: Νέο Mini JCW με 231 ίππους

Επίσημο: Νέο Mini JCW με 231 ίππους

Μετά την χθεσινή διαρροή, η Mini παρουσιάζει επίσημα την κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του μοντέλου.

Δεν άργησε η Mini να μας αποκαλύψει την κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του μοντέλου και λίγες ώρες μετά την χθεσινή διαρροή, ήρθαν και τα επίσημα στοιχεία της έκδοσης.

Το πρωτότυπο του νέου Mini John Cooper Works είχε παρουσιαστεί πέρσι στην έκθεση του Detroit και έξι μήνες μετά μάθαμε ότι θα έχει κινητήρα με απόδοση κοντά στους 235 ίππους. Η απόδοση της έκδοσης παραγωγής του νέου κορυφαίου μοντέλου δεν απέχει και πολύ από τις πληροφορίες που είχαμε το καλοκαίρι, μιας και αποδίδει 231 ίππους στις 5.200 rpm και 32,6 kgm ροπής από τις 1.250 έως τις 4.000 rpm. Ο 2λιτρος 4κύλινδρος TwinPower Turbo που έχουμε γνωρίσει από το νέο Cooper S των 192 ίππων, απέκτησε ανασχεδιασμένα πιστόνια, τουρμπίνα και σύστημα εξαγωγής για να βγάλει την επιπλέον δύναμη, με το τελευταίο να χαρίζει και την κλασική σπορ χροιά των JCW. Συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν ή 6άρι αυτόματο Steptronic Sport και οι επιδόσεις που χαρίζει στο νέο Mini JCW είναι πολύ καλές. Για να πιάσει τα 100 km/h από στάση χρειάζεται 6,3 sec (6,1 το αυτόματο) και η τελική ταχύτητα φτάνει και στις δύο περιπτώσεις τα 246 km/h. Ακόμα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μέση κατανάλωση της έκδοσης είναι 6,7 lt/100 km (5,7 το αυτόματο), εκπέμποντας 155 gr/km CO2 (133 το αυτόματο).

Η αναθεωρημένη ρύθμιση της ανάρτησης, το ηλεκτρομηχανικό Servotronic τιμόνι, τα νέα 4πίστονα φρένα της Brembo, το ηλεκτρoνικά ελεγχόμενο διαφορικό (EDLC) και οι τροχοί 17” φροντίζουν για την απαραίτητη σπορ συμπεριφορά και αίσθηση, με τον έξτρα εξοπλισμό να περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τροχούς 18”.

Σύμφωνα με την Mini, το αεροδυναμικό κιτ σχεδιάστηκε για να είναι απόλυτα λειτουργικό, με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα να φροντίζουν να μοιράζουν σωστά τον αέρα στον κινητήρα και τα φρένα, και την πίσω αεροτομή να βελτιώνει την αεροδυναμική.

Στην καμπίνα, τον απαραίτητο σπορ τόνο δίνουν τα μπάκετ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, το τιμόνι και ο επιλογέας JCW με δερμάτινη επένδυση και κόκκινη ραφή, τα διακριτικά JCW, τα σπορ πεντάλ αλουμινίου και τα διακοσμητικά μαρσπιέ JCW.

[Πηγή: Mini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube