Διαρροή: νέο Mini Cooper S JCW

Διαρροή: νέο Mini Cooper S JCW

Φωτογραφίες και στοιχεία της έκδοσης John Cooper Works του νέου Mini Cooper S κυκλοφόρησαν πρόωρα στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση από τη Mini, όμως όλα δείχνουν ότι οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο απεικονίζουν το Mini Cooper S John Cooper Works παραγωγής, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2015.

Εξωτερικά το νέο Mini Cooper S JCW ξεχωρίζει σε σχέση με το απλό Cooper S χάρη στους μεγαλύτερους αεραγωγούς του εμπρός προφυλακτήρα. Επί της ουσίας δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το πρωτότυπο Mini JCW Concept που είχε παρουσιαστεί στο Detroit Motor Show πριν από έναν χρόνο περίπου. Οι ζάντες του είναι η 5άκτινη εκδοχή αυτών της πρώτης έκδοσης Works GP, του 2006. Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν κυρίως τα καθίσματα που φέρουν το λογότυπο JCW, έχουν ενιαίο προσκέφαλο και προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη.

Κάτω από το καπό του διατηρείται ο 2λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας του Mini Cooper S, με την ισχύ του όμως αυξημένη στους 231 ίππους, όπως περιμέναμε. Σύμφωνα με την αυστραλιανή ιστοσελίδα Car Advice που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες, η μέγιστη ισχύς θα αποδίδεται στο φάσμα 5.200-6.000 rpm, ενώ η ροπή των 32,6 kgm από τις 1.250 ως τις 4.800 rpm. Στην έκδοση με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 km/h φτάνει τα 6,3’’, ενώ με το αυτόματο πέφτει στα 6,1’’.

Οι παραπάνω πληροφορίες αναφέρονται με επιφύλαξη, μέχρι την επίσημη επιβεβαίωσή τους και από την ίδια τη Mini.

[Πηγή: Car Advice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube