Επίσημο: Νέο MG eHS, επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV για την Ευρώπη [video]

Επίσημο: Νέο MG eHS, επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV για την Ευρώπη [video]

Αυτό είναι το δεύτερο μοντέλο της MG για την Ευρώπη. Η βρετανική φίρμα, θυγατρική του κινεζικού γίγαντα SAIC, ανακοινώνει την άφιξη του νέου επαναφορτιζόμενου υβριδικού SUV, eHS.

MG eHS

Η MG επανέρχεται στο ευρωπαϊκό προσκήνιο με το δεύτερο μοντέλο της. Εξακολουθεί να είναι ένα SUV, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι ηλεκτρικό, αλλά plug-in hybrid. Με μήκος 4,57 m, ανταγωνίζεται αυτοκίνητα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV, παρόλο που το eHS είναι τουλάχιστον δέκα πόντους πιο μακρύ από τα αυτοκίνητα του segment. Παρόλα αυτά, τα 448 λίτρα του χώρου αποσκευών υπολείπονται 70-100 lt από τα SUV της κόμπακτ κατηγορίας. Και όλα αυτά με μεταξόνιο 2,7 m που σημαίνει ότι το σαλόνι θα μπορούσε να είναι τεράστιο…

Αισθητικά, το eHS είναι νηφάλιο σχεδιίαση, με φώτα LED και δύο μπούκες εξάτμισης, που είναι το μόνο σημάδι της ισχύος που κρύβεται κάτω από το καπό. Ο πίνακας οργάνων είναι 100% ψηφιακός με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και διαγώνιο 12,3 ιντσών, ενώ η οθόνη αφής των πολυμέσων έχει διαγώνιο 10,1 ίντσες κι υποστηρίζει Android Auto και του Apple CarPlay.

Το βρετανικό SUV είναι εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες οδηγικών βοηθημάτων: «Προσαρμοζόμενο cruise control (AAC), σύστημα εντοπισμού τυφλών σημείων (BSIS), προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης (FCW), αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEB), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (LDW) και κάμερα 360°», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

MG eHS

Η MG θα προσφέρει μόνο δύο επίπεδα εξοπλισμού στο eHS: Luxury και Comfort. Η τιμή εκκίνησης στην υπόλοιπη Ευρώπη (στην Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύεται η MG) είναι περί τις €34.000, η οποία, αξίζει να ειπωθεί, ότι είναι μια ιδιαίτερα επιθετική τιμή για ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV αυτού του μεγέθους. Λιγότερα ισχυρά και ευρύχωρα SUV φτάνουν αντίστοιχα στην Ευρώπη ακόμα και ξεπερνούν τις €40.000.

Το MG eHS φορά έναν γνωστό κινητήρα για τα δεδομένα της εταιρείας, τον 1.5 T-GDI με τα 162 άλογα και τα 250 Nm. Ένας κινητήρας της General Motors, τον οποίο η MG χρησιμοποιεί ήδη σε άλλα μοντέλα, περιλαμβανομένου του HS, του άλλου SUV της. Συνταιριάζεται δε με έναν ηλεκτροκινητήρα 122 ίππων, με το σύνολο να αποδίδει αθροιστικά ισχύ 258 PS και ροπή 370 Nm.

Το θερμικό μέρος συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (με ηλεκτρονικό διαφορικό XDS), ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας συνδυάζεται με ένα 4τάχυτο κιβώτιο, με τα δύο σασμάν να συνδυάζονται για να προσφέρουν δέκα ταχύτητες.

MG eHS

Οι μπαταρίες του eHS βρίσκονται στο πάτωμα και κάτω από τα πίσω καθίσματα και έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 16,6 kWh, με την MG να ανακοινώνει 52 km ηλεκτρικής αυτονομίας στον κύκλο WLTP. Και πολύ την ακούμε, καθώς το MG eHS είναι το δίχως άλλο ένα βαρύ αυτοκίνητο που ζυγίζει 1.770 kg άδειο.. Να σημειώσουμε τέλος ότι οι μπαταρίες επαναφορτίζονται με ενσωματωμένο φορτιστή ισχύος 3,7 kW.

Το αποτέλεσμα στις επιδόσεις είναι, όπως αναφέρει το εργοστάσιο, 6,9 δευτερόλεπτα για το σπριντ των 0-100 km/h. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο, με το ηλεκτρομοτέρ να βρίσκεται κάτω από το καπό μαζί με τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube