Επίσημο: Νέο Mazda CX-3 2015 [video]

Επίσημο: Νέο Mazda CX-3 2015 [video]

Η Mazda αποκάλυψε στο Los Angeles το CX-3, το νέο μικρό της crossover που βασίζεται πάνω στο Mazda2.

Το νέο CX-3 που θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη, αλλά και στις υπόλοιπες αγορές από το 2015, αποτελεί το βασικό crossover στην γκάμα της Mazda.

Η προτεταμένη μάσκα, τα οπισθοκλινή φώτα και τα προστατευτικά πλαστικά του αμαξώματος, όλα θυμίζουν το μεγαλύτερο Mazda CX-5 και ενσωματώνουν το οικογενειακό ύφος των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας υπό τις τεχνολογίες SKYACTIV. Πίσω, το νέο CX-3 διακρίνεται από το καμπύλο αμάξωμα, αλλά το χαρακτηριστικό που τραβά το μάτι είναι οι σκούρες κολόνες που σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μοιάζουν με παράθυρα.

Στην καμπίνα, σχεδιασμός και υλοποίηση προέρχονται κατά κύριο λόγο από το Mazda2 με μεταλλικές διακοσμήσεις και μαύρα φιλέτα. Στις πλούσιες εκδόσεις θα περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό head-up display, ένα ασυνήθιστο στοιχείο για την κατηγορία, αλλά και το σύστημα πολυμέσων Mazda Connect.

Στην Ευρώπη, η γκάμα των μοτέρ του νέου CX-3 θα περιλαμβάνει τρία μοτέρ: Δύο δίλιτρους βενζινοκινητήρες της σειράς SKYACTIV-G με τον μικρότερο να αποδίδει 150 PS και έναν ντίζελ 1.5 SKYACTIV-D που αποδίδει 105 ίππους και 25,5 kgm ροπής από τις 1.500 rpm. Όλοι τους θα συνδυάζονται είτε με χειροκίνητο σασμάν SKYACTIV-MT είτε με αυτόματο SKYACTIV-Drive. Τα στάνταρ μοντέλα της γκάμας του νέου Mazda CX-3 2015 θα είναι προσθιοκίνητα, ενώ τα τετρακίνητα θα διατίθενται έξτρα.

Η διάθεση των νέων Mazda CX-3 2015 αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015.

[Πηγή Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube