Ντριφτάροντας την ισχυρότερη BMW M [video]

Ντριφτάροντας την ισχυρότερη BMW M [video]

Με 600 ίππους και 71,4 kgm ροπής, η BMW M5 “30 Jahre M5” είναι η ισχυρότερη M όλων των εποχών.

Οι 600 ίπποι και τα 71,4 kgm ροπής ακούγονται ιδανικά και μεταφράζονται, σύμφωνα με την BMW, ως η απόλυτη οδηγική απόλαυση και εμπειρία. Για αυτό και μας παρουσιάζουν ένα βίντεο με την συλλεκτική και επετειακή M5.

Η BMW M5 “30 Jahre M5” δεν είναι μόνο η ισχυρότερη M5 που παρουσιάστηκε, αλλά είναι και το δυνατότερο μοντέλο που κατασκεύασε το M Division της γερμανικής εταιρείας.

Η BMW M5 "30 Jahre Μ5" είναι εξοπλισμένη στάνταρ με το Competition Pack, πακέτο που διατίθεται έξτρα στη στάνταρ M5, και περιλαμβάνει ένα πόντο χαμηλότερη και πιο σπορ ανάρτηση, αναπρογραμματισμένη διαμόρφωση M Dynamic Mode και σκληρότερες αντιστρεπτικές. Στο 4,4λιτρο διτούρμπινο μοτέρ V8, για την περίσταση της Μ5 "30 Jahre M5" έχει αναπρογραμματιστεί η ηλεκτρονική διαχείρισή του και έχει αυξηθεί η πίεση των τούρμπο.

Με αυτά και με αυτά, η ισχύς έχει ανέβει στους 600 PS και η ροπή στα 71,4 kgm, νούμερα ικανά για να επιταχύνουν τα 1.870 kg της Μ5 "30 Jahre M5" από στάση στα 100 km/h σε 3,9”. Αρωγός στην προσπάθεια για την επίτευξη τέτοιων επιδόσεων είναι το στάνταρ 7τάχυτο διπλόδισκο σασμάν M που αλλάζει 0,4” ταχύτερα από το στάνταρ σασμάν της νορμάλ M5.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά με το έξτρα M Driver Pack, καταργείται ο ηλεκτρονικός κόφτης και η τελική ανεβαίνει στα 305 km/h.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube