Επίσημο: Νέο Kia Picanto 2017

Επίσημο: Νέο Kia Picanto 2017

Παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του δημοφιλούς μίνι της Kia.

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Picanto, δύο εβδομάδες μετά τα teaser σκίτσα που είχε δημοσιοποιήσει.

Το νέο μικρό Kia αποτελεί προϊόν σχεδιασμού των σχεδιαστικών κέντρων που βρίσκονται στην Κορέα και την Γερμανία, και το γενικό παρουσιαστικό του είναι αρκετά δυναμικό. Βέβαια, για τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες η Kia προτίμησε να δείξει την έκδοση GT Line, που ξεχωρίζει από τους έντονους προφυλακτήρες, τις πολυάκτινες ζάντες και την διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Kia Picanto έχει ακριβώς το ίδιο μήκος (3.595 mm), αλλά έχει 15mm μακρύτερο μεταξόνιο (από 2.385 στα 2.400 mm), στέλνοντας τους τροχούς στις άκρες του αμαξώματος. Αυτό ενισχύει την εικόνα, τους χώρους και φυσικά βελτιώνει ελαφρώς την σταθερότητα του πατήματος και των αντιδράσεων του νέου μίνι μοντέλου.

Στο εσωτερικό, το Picanto τρίτης γενιάς ακολουθεί τις γραμμές των πιο σύγχρονων μοντέλων της φίρμας και στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας δεσπόζει το νέο σύστημα πολυμέσων με την έγχρωμη οθόνη αφής. Επιπλέον, το νέο Picanto μπορεί να εφοδιαστεί και με πακέτα εξατομίκευσης, που χαρίζουν ακόμα πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στο μοντέλο.

Στο λιτό δελτίο Τύπου της Kia δεν αναφέρεται κάτι για την γκάμα κινητήρων, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην βάση της γκάμας θα βρούμε τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1,25 λίτρων και θα ακολουθεί ο 3κύλινδρος τούρμπο GDI με 100 ή 120 ίππους.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Kia Picanto θα γίνει τον Μάρτιο στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το εμπορικό του λανσάρισμα.

[Πηγή: Kia Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube