Εικόνες-teaser για το ολοκαίνουργιο Kia Picanto 2018 [upd+φωτογραφία του μοντέλου παραγωγής]

Εικόνες-teaser για το ολοκαίνουργιο Kia Picanto 2018 [upd+φωτογραφία του μοντέλου παραγωγής]

H Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες-teaser του ολοκαίνουργιου Picanto που δείχνουν ένα σαφώς πιο μυώδες αυτοκίνητο.

Δεν έχουν περάσει καλά καλά τρεις μήνες από τότε που η Kia αποκάλυψε την επόμενη γενιά του σουπερμίνι της, του Rio 2017, και τώρα βρίσκεται προ μιας ακόμα σημαντικής πρεμιέρας.

Αυτή αφορά το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της, το Picanto, που είναι σχεδόν έτοιμο για να βαδίσει στην αγορά με την τρίτη γενιά του. Κι ενώ τη μεγέθυνση στις διαστάσεις την περιμέναμε, είναι εξάλλου πάγια πρακτική πια να μεγαλώνουν οι κατασκευαστές τα μοντέλα τους από γενιά σε γενιά, το «αιφνιδιαστικό» ήταν η σημαντική στιλιστική διαφοροποίηση μέσα έξω.

Το απερχόμενο Picanto είναι κάθε άλλο παρά σπορ και επιθετικό, αλλά οι εικόνες που μας δείχνει η Kia υπόσχονται ανατροπή του κλίματος με ένα σουπερμίνι με δυναμική σχεδίαση. Και λέμε «υπόσχονται» διότι έχουμε δει πολλές φορές δυναμικά σκίτσα που πόρρω απέχουν από το πραγματικό αυτοκίνητο. Αλλά ακόμα κι έτσι, λαμβάνοντας υπόψη μόνο το βασικό σκαρίφημα, το νέο Picanto θα πρέπει να είναι σημαντικά πιο ενδιαφέρον σε πραγματικό μέταλλο απ’ ό,τι ο προκάτοχός του.

Αν οι δύο μπούκες της εξάτμισης αναφέρονται στο πραγματικό αυτοκίνητο, όπως και οι φαρδιές ζάντες ελαφρού κράματος και οι σπορ προφυλακτήρες, η Kia προφανώς θέλει να μας προϊδεάσει για την κορυφαία και πιο σπορ έκδοση, ένα Picanto GT Line για παράδειγμα. Και ακόμη καλύτερα, γι’ αυτή και για εμάς θα ήταν μια τέτοια να είναι διαθέσιμη από λανσαρίσματος του μοντέλου.

Η Kia δεν περιορίστηκε μόνο στο εξωτερικό, αλλά μας έδωσε και μια ιδέα, λεπτομερή είναι η αλήθεια του εμπρός μέρους της καμπίνας και του ταμπλό. Αυτό το τελευταίο δεν διαθέτει το ίδιο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων αλά τάμπλετ που έχουμε δει στο νέο Rio 2017. Συνολικά, η καμπίνα είναι πλήρως διαφοροποιημένη από αυτή του απερχόμενου μοντέλου κάνοντας ένα μεγάλο βήμα upmarket. Ανάμεσα στα δύο μεγάλο στρογγυλά όργανα του στροφόμετρου και του ταχύμετρου υπάρχει μια ψηφιακή στρογγυλή οθόνη, προφανώς του υπολογιστή ταξιδιού και μερικού και ολικού χιλιομετρητή και πληροφοριών, ενώ το τιμόνι προέρχεται επίσης από το νέο Rio. Από το τελευταίο δείχνουν να είναι και τα χειριστήρια του συστήματος αερισμού/κλιματισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο αυστραλέζικος NCAP επαναξιολογεί την ασφάλεια του KIA Picanto [videos]

Η μεγέθυνση του Picanto σαφώς έρχεται να μας προϊδεάσει για πιο απλοχωριά στην καμπίνα, κάτι που κατά κύριο λόγο θα μετουσιώνεται σε περισσότερα αέρα για τα γόνατα των επιβατών του πίσω καθίσματος. Ευεργετικές επιπτώσεις θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει και στο πορτμπαγκάζ για να ξεχάσουμε το μικρό και άβολο για σαββατοκύριακο χώρο αποσκευών των 200 lt του απερχόμενου μοντέλου.

Τα σχέδια αφορούν όπως βλέπετε 5θυρο Picanto, αλλά είναι πρώιμο να πούμε αν το μοντέλο θα διατίθεται και σε 3θυρο. Το πιθανότερο είναι πως η 3θυρη και ελάχιστα πρακτική έκδοση μάλλον πάει για κατάργηση, καθώς σε όσες φωτογραφίες scoop έχουμε δει πάντα αφορούσαν 5θυρο.

Όσον αφορά την γκάμα των μοτέρ, αυτή προφανώς και θα περιλαμβάνει στις τάξεις της τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα τούρμπο σε έκδοση 100 και 120 PS. Αυτές θα συνδυάζονται στην πρώτη περίπτωση με 5άρι χειροκίνητο σασμάν, ενώ στη δεύτερη με 6άρι. Πάντως για μοντέλο βάσης είναι πιθανό να επιλεγεί ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης των 84 ίππων που υπάρχει και στο Rio. Στη φωτογραφία βλέπουμε το αυτοκίνητο να διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για το οποίο όμως δεν έχουμε ιδέα τι θα μπορούσε να είναι. Εικάζουμε ότι θα πρόκειται για κάποιο CVT, που θα μας φαινόταν ιδιαίτερα ακριβό για την κατηγορία, ή ρομποτιζέ, οπότε δεν θα είναι και η καλύτερη επιλογή.

Όσον αφορά την γκάμα των ντίζελ, εάν υπάρξει τέτοια στην Ευρώπη ύστερα από το διωγμό που επίκειται στα ντίζελ, το διαθέσιμο μοτέρ είναι ένα τουρμποντίζελ 1.400άρι, με 70 ή 90 PS, συνδυασμένο με 6άρι χειροκίνητο σασμάν.

Η Kia αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία για την επίσημη πρεμιέρα του νέου Picanto 2018 στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το ευρωπαϊκό, αν όχι και το παγκόσμιο ντεμπούτο του αυτοκινήτου, αναμένεται στο Salon de lAuto, τον προσεχή Μάρτιο στη Γενεύη.

To ολοκαίνουργιο Kia Picanto, σε μορφή παραγωγής από το Korean Car Blog.



[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube