Επίσημο: Νέο FIAT Mobi

Επίσημο: Νέο FIAT Mobi

Η FIAT αποκάλυψε το νέο μίνι crossover που θα κατασκευάζεται στην Ινδία και θα διατίθεται στην αγορά της μεγάλης ασιατικής χώρας, αλλά και σε αυτή της Βραζιλίας.

Η τοποθέτησή του Mobi στις αναπτυσσόμενες αγορές που θα πωλείται είναι απέναντι στο Renault Kwid και γι’ αυτό το λόγο ενσωματώνει μαύρα φρύδια στους θόλους, θέλοντας να προτάξει χαρακτήρα σκληρού off-roader.

Σε ποιο πλαίσιο και μηχανικά μέρη βασίζεται το Mobi ακόμα παραμένει άγνωστο, αν και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και στα «σωθικά» του FIAT Panda. Πάντως είναι απίθανο η εικόνα αυτή να αποκτήσει και ουσία υιοθετώντας το πακέτο 4x4 του Panda, καθώς κάτι τέτοιο θα εκτόξευε το κόστος του αυτοκινήτου, αποκλίνοντας του στόχου του, που δεν είναι άλλος από αυτόν ενός φθηνού, μοδάτου μίνι/crossover.

Στη αγορά της Βραζιλίας, το Mobi θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με 4κύλινδρο μοτέρ ενός λίτρου, συνδυασμένο με 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Η μέγιστη ισχύς του θα είναι 73 PS και 9,5 kgm με βενζίνη ή 75 PS και 9,9 kgm με αιθανόλη. Τα παραπάνω νούμερα, σύμφωνα με τη FIAT Βραζιλίας, καθιστούν το Mobi ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 14,3” και να πιάνει στην ευθεία τα 153 km/h.

Η τιμή του στη βραζιλιάνικη αγορά ξεκινά από τα 30.000 ρεάλ ή 7.350 ευρώ.

[Πηγή FIAT Bραζιλίας]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube