Scoop: Αυτό είναι το βραζιλιάνικο FIAT Mobi

Scoop: Αυτό είναι το βραζιλιάνικο FIAT Mobi

Το επερχόμενο μίνι της FIAT για τη βραζιλιάνικη αγορά απαθανατίστηκε χωρίς καθόλου καμουφλάζ.

Το νέο μίνι της FIAT που πιστευόταν ότι θα αναβιώσει το όνομα Topolino τελικά φαίνεται ότι ο βραζιλιάνικος κλάδος της ιταλικής εταιρείας αποφάσισε να το ονομάσει «Mobi».

To αυτοκίνητο που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός είναι ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής που προφανώς βρίσκεται στα τελικά στάδια δοκιμών, λίγο πριν από το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου, τον προσεχή Απρίλιο. Μικρότερο από το υφιστάμενο βραζιλιάνικο Uno, το Mobi μοιάζει με «κιβώτιο» για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του εσωτερικού χώρου σε σχέση με τις περιορισμένες διαστάσεις του.

Και ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός έχει για αφετηρία του το Uno των βραζιλιάνικων προδιαγραφών, οι φωτογραφίες της καμπίνας που δημοσιεύτηκαν από τα τοπικά μέσα δείχνουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ των δύο, αλλά με το Mobi να έχει πιο βασικό σχεδιασμό. Το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου λέγεται ότι θα έχει χωρητικότητα 260 λίτρων με τα καθίσματα ανεπτυγμένα, τιμή κορυφαία για την κατηγορία.



Με πρόγραμμα να αντικαταστήσει το FIAT Uno Vivace και το γερασμένο Palio FIRE, το Mobi θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με 4κύλινδρο μοτέρ ενός λίτρου, απόδοσης 73 PS με βενζίνη και 75 PS με αιθανόλη, συνδυασμένο με 5άρι χειροκίνητο σασμάν.

Τα τοπικά μέσα αναφερόμενα στον κινητήρα λένε ότι το 2017 θα υπάρξει και μια καινούργια μονάδα, 3κύλινδρη, με ισχύ ελαφρά μεγαλύτερη από αυτή του υφιστάμενου μοτέρ του ενός λίτρου.

Όσον αφορά την τιμή, το νέο FIAT Mobi θα κοστίζει περίπου όσο και το απερχόμενο Uno Vivace που στη Βραζιλία ξεκινά από 30.010 ρεάλ ή 7.355 ευρώ.

[Πηγή noticiasautomotivas.com.br]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube