Επίσημo: Νέο Volvo V90 Cross Country

Επίσημo: Νέο Volvo V90 Cross Country

Παρουσιάστηκε στη Σουηδία η crossover εκδοχή του νέου V90, με τετρακίνηση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και σημαντικές αλλαγές στην ανάρτηση

Το νέο Volvo V90 Cross Country παρουσιάστηκε σήμερα στο Malmö της Σουηδίας, 20 χρόνια ύστερα από την παρουσίαση του άμεσου προγόνου του, V70 XC.

Το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στο V90, τη στέισον βάγκον έκδοση του S90. Σύμφωνα με τους Σουηδούς ωστόσο, οι αλλαγές που έχει υποστεί είναι πιο εκτεταμένες από οποιοδήποτε άλλη αντίστοιχη έκδοση στο παρελθόν. Η απόσταση από το έδαφος κατ’ αρχήν έχει αυξηθεί κατά 6,5 πόντους, ενώ οι τροχοί του έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από τους αντίστοιχους του V90 κατά 4,2 cm. Το εμπρός μετατρόχιο είναι μεγαλύτερο κατά δύο πόντους και το πίσω κατά τέσσερις. Πολύ βελτιωμένες είναι και οι γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης, με τη Volvo να υποστηρίζει ότι είναι αντάξιες ενός γνήσιου SUV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Volvo XC90 D5

Ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης των δυναμικών χαρακτηριστικών, Stefan Karlsson, είπε ότι κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του αυτοκινήτου δοκιμάστηκαν 200 διαφορετικές ρυθμίσεις της ανάρτησης, πολλές από τις οποίες εφαρμόστηκαν στον τελευταίας τεχνολογίας εξομοιωτή της Volvo.

Προέκυψαν έτσι τέσσερα διαφορετικά οδηγικά προγράμματα: Comfort, Eco, Dynamic αλλά κι ένα εκτός δρόμου που η εταιρεία το ονομάζει Rough Road. Στο βασικό εξοπλισμό είναι και το Hill Descent Control, το σύστημα ελεγχόμενης καθόδου. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα υπάρχει πίσω αερανάρτηση, αλλά όλες οι εκδόσεις του V90 XC θα έχουν ειδικά εξελιγμένα λάστιχα που θα συνδυάζουν καλύτερη πρόσφυση εκτός ασφάλτου, αλλά και βελτιωμένη άνεση.

Ο επικεφαλής του τμήματος R&D της σουηδικής εταιρείας, Peter Mertens, ανέφερε: «Προσέξαμε πολύ από την αρχή της εξέλιξης του συγκεκριμένου μοντέλου, προκειμένου το V90 XC να μην είναι απλώς ένα εκτός δρόμου μοντέλο μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στην ουσία».

Από την άλλη πλευρά η εμφάνισή του είναι εσκεμμένα πιο ραφιναρισμένη και πολυτελής από του προηγούμενου V70 XC. Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, Thomas Ingenlath, λέει πως «είμαστε οι πρώτοι που θα φέρουμε μια νέα σχεδιαστική τάση που θέλει την εμφάνιση των crossover πιο εκλεπτυσμένη. Άλλωστε, η Volvo είναι πρωτοπόρος σε αυτή την κατηγορία και τώρα φιλοδοξεί να την πάει ένα βήμα πιο πέρα».

Η παραγωγή του V90 Cross Country θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους και οι πρώτες πωλήσεις θα αρχίσουν το πρώτο 3μηνο του 2017. Οι κινητήρες θα είναι δίλιτροι τούρμπο, βενζίνης και ντίζελ, οι ίδιοι δηλαδή που χρησιμοποιεί και το S90, όπως και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο θα στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η Volvo φιλοδοξεί μέσα στο 2017 να έχει πουλήσει περί τα 20.000 V90 Cross Country, νούμερο μάλλον εφικτό, δεδομένης της επιτυχίας του εξαιρετικά δημοφιλούς V70 XC, ειδικά στην αμερικανική αγορά.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube