Scoop: Η νέα Aston Martin DB9 στο Nürburgring

Scoop: Η νέα Aston Martin DB9 στο Nürburgring

Για το Σαλόνι της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2016, είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο της νέας Aston Martin.

Το επιτυχημένο σχέδιο των Ian Callum και Henrik Fisker κράτησε την DB9 φρέσκια για 12 χρόνια, αλλά πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασής της.

Γνωστό εσωτερικά ως Project VH500, το πιθανότερο είναι να φέρει τον λογότυπο DB11. Τόσο επειδή η ονομασία DB10 θα χρησιμοποιηθεί στο concept της νέας ταινίας του James Bond όσο και για να γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα άλμα προόδου σε σχέση με την DB9.

Κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αφού θα είναι η πρώτη Aston Martin που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα με τον κωδικό VH5 αντί της VH0, που χρονολογείται από το 2001.

Επίσης, σε αντίθεση με την DB9 η οποία προσφερόταν μόνο με τον 6λιτρο V12, η DB11 θα χρησιμοποιεί και τον 4λιτρο διτούρμπινο V8 της Mercedes-AMG GT με ισχύ γύρω στους 500 ίππους.

Ο ατμοσφαιρικός V12 θα συνεχίσει να κινεί την κορυφαία, αυτή τη φορά, έκδοση. Θα έχει πάντως περισσότερα από 517 PS, που αποδίδει στην DB9, για να δικαιολογεί και την διαφορά από τον «βασικό» V8 και θα αποτελεί εξέλιξη του ίδιου μοτέρ που κατασκευάζει η Ford στα πλαίσια μιας συμφωνίας που ισχύει μέχρι το 2018.

Το απαρχαιωμένο πάντως 6άρι αυτόματο θα αντικατασταθεί από το σύγχρονο 8άρι της ZF. Ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήθελε η βρετανική μάρκα να είναι «ο τελευταίος κατασκευαστής που θα προσφέρει ακόμα χειροκίνητα κιβώτια στα αυτοκίνητά του», οπότε λογικά θα υπάρχει και αυτή η επιλογή.

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube