Επίσημο: Και έκδοση Μ για τη BMW 8 Series το 2018

Επίσημο: Και έκδοση Μ για τη BMW 8 Series το 2018

Η βαυαρική εταιρεία όχι μόνο θα αναβιώσει το μεγάλο της κουπέ, αλλά εξελίσσει και κορυφαία έκδοση με τη σφραγίδα του M Division.

Η BMW διάλεξε έναν πλάγιο αλλά ταυτόχρονα σαφή τρόπο για να επιβεβαιώσει ότι το νέο της μεγάλο κουπέ θα έχει και έκδοση Μ.

Το έκανε αποκαλύπτοντας την αγωνιστική της έκδοση κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nϋrburgring, η οποία θα είναι ένα κουπέ για αγώνες αντοχής στην κατηγορία GTE (Grand Touring Endurance).

Η Μ8 θα είναι προφανώς η ναυαρχίδα στη γκάμα της Σειράς 8, που μόλις την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε ότι θα περάσει στην παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα BMW 8 Series σε παραγωγή από το 2018 [video]

Το πιθανότερο είναι ότι η κορυφαία έκδοση θα κινείται από τον V8 biturbo κινητήρα των 4,4 lt της εταιρείας, σε ακόμα πιο δυνατή έκδοση όμως ακόμα και από της αναμενόμενης νέας M5 των 600 ίππων.

Οι τέσσερις εξατμίσεις, το «καρούμπαλο» στο καπό και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα θα κάνουν τη διαφορά από τις απλές εκδόσεις, αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη λεπτομέρεια.

Ο πρόεδρος του M Division, Frank van Meel, δήλωσε επίσης: «Η σύλληψη και η εξέλιξη της Μ8 έγιναν στον ίδιο χρόνο με την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου. Θα έχει σαφώς περισσότερη σπορ δυναμική, με φαρδύτερα μετατρόχια, πολλή περισσότερη ακρίβεια στο πάτημα κι ευελιξία. Με λίγα λόγια θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τα μοντέλα της οικογένειας Μ και θα ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες όλων μας. Το δύσκολο στο έργο μας ήταν να μην κάνουμε υπερβολικά σπορ τις απλές 8άρες, αφού αυτό δεν το θέλουν όλοι οι αγοραστές ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Για εκείνους θα υπάρχει η M8 και θα είναι όμως ακριβώς πρέπει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη BMW M3 στο Grossglockner [video]

Καλά πληροφορημένες πηγές μέσα από τη BMW αναφέρουν ότι η 8άρα θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CLAR των Σειρών 7 και 5, οπότε η M8 θα μοιράζεται πολλά από τα στοιχεία της νέας M5. Συμπεριλαμβανομένης και της τετρακίνησης βεβαίως.

Ο van Meel δήλωσε επάνω σε αυτό: «Έχουμε αναλύσει πολύ προσεκτικά αυτή την κατηγορία και ξέρουμε ότι υπάρχουν αρκετοί τετρακίνητοι ανταγωνιστές. Παράλληλα έχουμε αποδείξει ότι με το σύστημα τετρακίνησης που διαθέτουμε η οδηγική απόλαυση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Υπάρχουν ήδη μερικοί δημοσιογράφοι που μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό. Με δεδομένο μάλιστα ότι μιλάμε για το απόλυτα κορυφαίο σπορ μοντέλο μας, θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερη ισχύ ακόμα και από την νέα M5».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα BMW M5, 600 PS, πισωκίνητη ή xDrive [video]

Αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία απολύτως καμία επίσημη εικόνα ή πληροφορία, το πιθανότερο είναι ότι η Μ8 θα ξεκινήσει να παράγεται προς το τέλος του 2018. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι θα πρέπει να προηγηθεί και της αγωνιστικής M8 GTE που αναμένεται να ντεμπουτάρει στις 24 ώρες της Daytona τον Ιανουάριο του 2019.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube