Επίσημο: Δίλιτρη Porsche Macan με 240 PS

Επίσημο: Δίλιτρη Porsche Macan με 240 PS

Στη βάση της γκάμας της Macan υπάρχει πλέον μια έκδοση με τον 2.0 TFSI του Audi Q5.

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τετρακύλινδρο κινητήρας σε αυτοκίνητο της Porsche, και 2λιτρο ακόμα περισσότερα. Η λύση αυτή επιστρατεύεται για τη βασική έκδοση της Macan και για την περίσταση αποδίδει 240 PS.

Ο κινητήρας με κωδικό ΕΑ888, ο οποίος τοποθετείται στο Audi Q5 και αποδίδει 211 PS, ενσωματώνει τεχνολογία Valvelift και έχει σχέση συμπίεσης 9,6:1 Στην περίπτωση της Porsche Macan η ισχύς του έχει ανέβει στα 240 PS στο φάσμα 5.000-6.800 rpm, ενώ η ροπή παραμένει 35,7 kgm από τις 1.500 ως τις 4.000 rpm.

Το νέο μοτέρ συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που η Porsche βαφτίζει PDK, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα είναι ίδιο με το S tronic του Audi Q5. Με αυτό η Macan χρειάζεται 6,9’’ για το 0-100 km/h, ενώ η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή της φτάνει τα 7,5 lt/100 km.

Εξωτερικά η 2λιτρη Porsche Macan ξεχωρίζει από τις δυνατότερες εκδόσεις Macan S, Macan S Diesel και Macan Turbo κυρίως χάρη στα μαύρα πλαστικά στο πλάι και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης -αντί για τετραπλές. Ο βασικός εξοπλισμός της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζάντες 18’’, αυτόματο κλιματισμό και αυτόματη πίσω πόρτα.

Η μικρή Porsche Macan πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα τους επόμενους μήνες. Θα βρει απέναντί της τις κορυφαίες εκδόσεις των Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLK και Range Rover Evoque.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube