Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Škoda Fabia Monte Carlo

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Škoda Fabia Monte Carlo

H Škoda παρουσίασε την κορυφαία έκδοση Monte Carlo του νέου Fabia με σπορ πινελιές και τροχούς 18".

Ο Τσέχος κατασκευαστής παρουσίασε την σπορτίφ έκδοση Monte Carlo, η οποία έρχεται να ολοκληρώσει την γκάμα της τέταρτης γενιάς του Fabia. Θυμίζουμε ότι έντεκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η έκδοση Μonte Carlo πρωτοεμφανίστηκε στο Škoda Fabia δεύτερης γενιάς, με το όνομα της συγκεκριμένης έκδοσης να αποτίνει φόρο τιμής στις επιτυχημένες συμμετοχές της Škoda στο ράλι του Πριγκιπάτου.

Όπως είθισται οι επεμβάσεις για την έκδοση Monte Carlo περιορίζονται κυρίως στο αισθητικό κομμάτι. Εξωτερικά, η νέα έκδοση ξεχωρίζει από το μαύρο περίβλημα της γρίλιας στην εμπρός μάσκα, τους μαύρους καθρέφτες, τον πιο επιθετικό προφυλακτήρα εμπρός και τον διαχύτη στο πίσω μέρος.

 

Škoda Fabia Monte Carlo

Το μέγεθος των τροχών ξεκινά από 16" ενώ υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης σε 17". Και οι δύο ζάντες έρχονται με αφαιρούμενα πλαστικά εξωτερικά μέρη τα οποία βοηθούν στην επίτευξη του χαμηλού συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28 Cd. Για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν λίγη οικονομία για χάρη της εμφάνισης μπορούν να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητο τους ζάντες 18".

Το εσωτερικό κοσμούν κόκκινες πινελιές στο ταμπλό, στην κονσόλα και στις πόρτες. Στο δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι δεσπόζει ο λογότυπος της έκδοσης. Επιπλέον, στον στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνεται η οθόνη infotainment των 8,2", ενώ υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης στην μεγαλύτερη οθόνη αφής με διαγώνιο 9,2".

Škoda Fabia Monte Carlo

Στον τομέα των κινητήρων, η κορυφαία έκδοση του νέου Fabia θα συνδυάζεται με τον τρικύλινδρο 1,0 TSI των 110 PS και με τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο 1,5 ΤSI με τα 150 PS. Ωστόσο, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής εάν ο τελευταίος θα είναι διαθέσιμος και στην ελληνική αγορά.

Θυμίζουμε ότι στην χώρα μας μέχρι στιγμής, το νέο Fabia διατίθεται με τιμή που ξεκινά από τις €14.990, με την κορυφαία έκδοση Monte Carlo να αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube