Επίσημο: 350 PS και 44,9 kgm το νέο Ford Focus RS

Επίσημο: 350 PS και 44,9 kgm το νέο Ford Focus RS

Η Ford ρίχνει φως στο μυστήριο που σκοπίμως καλλιέργησε από την πρώτη στατική παρουσίαση του νέου Focus RS σχετικά με την απόδοση του 2.3 EcoBoost.

Η πρώτη ανακοίνωση για την ισχύ του νέου Ford Focus 2015, κατά την παρουσίαση του Φεβρουαρίου, έκανε λόγο για περισσότερα από 319 άλογα, χωρίς να λέει ακριβώς πόσα περισσότερα.

Τα οποία έσπευσε να ανακοινώσει η Ford Ιρλανδίας για να τη διαψεύσει η μητρική εταιρεία, δημιουργώντας κλίμα εμφυλίου πολέμου. Χώρια που κανείς έως τώρα δεν είχε κάνει λόγο για την τιμή της ροπής.

Σήμερα λοιπόν μας επιβεβαίωσαν ότι καλά τα έλεγαν οι Ιρλανδοί, καθώς και επισήμως η μέγιστη ιπποδύναμη είναι 350 PS και η ροπή 44,9 kgm. Η μέγιστη τιμή της ροπής διατηρείται σταθερή σε ένα εύρος από τις 2.000 ως τις 4.500 rpm. Υπάρχει μάλιστα λειτουργία overboost που ανεβάζει την ροπή στα 47,9 kgm για 15 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τη Ford, ο εξ ολοκλήρου αλουμινένιος κινητήρας που το Focus RS μοιράζεται με τη Mustang έχει κόφτη στις 6.800 rpm.

Συνεχίζοντας να υφαίνει το πέπλο μυστηρίου γύρω από το κορυφαίο μοντέλο της, η Ford δεν μιλά ακόμη για τις επιδόσεις, κρατώντας μυστικά τα νούμερα για την επιτάχυνση 0-100 km/h και την τελική ταχύτητα.

Ίσως το εργοστάσιο προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε το αυτοκίνητο θα οδηγηθεί για πρώτη φορά δημοσίως στο Goodwood Festival of Speed από τον Ken Block.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube