Νέο Ford Focus RS: Εν δράσει για πρώτη φορά στο Goodwood Festival of Speed που ξεκινά αύριο [video]

Νέο Ford Focus RS: Εν δράσει για πρώτη φορά στο Goodwood Festival of Speed που ξεκινά αύριο [video]

Το νέο Ford Focus RS προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed.

Τα τελευταία χρόνια η Ford μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει για πρώτη φορά εν δράσει τα σπορ μοντέλα της στο Goodwood Festival of Speed. Πέρσι ήταν το Focus ST, φέτος σειρά έχει το πολυαναμενόμενο Focus RS του 2016.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πρώτη οδηγική δημόσια εμφάνισή του, οι μηχανικοί και δοκιμαστές της Ford υποβάλλουν το νέο RS σε μια… θεαματική δοκιμή, μπροστά στις κάμερες, στην ιδιωτική πίστα εξέλιξης της Ford στο Lommel.

Παρότι η Ford για χρόνια ισχυριζόταν ότι δεν χρειάζονταν το περιττό βάρος της τετρακίνησης για να περάσει η δύναμη στο δρόμο, το νέο Focus RS είναι… τετρακίνητο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο όμως, αυτό δεν εμποδίζει το αυτοκίνητο να ντριφτάρει εντυπωσιακά, συνδυάζοντας ταχύτητα και οδηγική απόλαυση.

Το κορυφαίο hatchback μοιράζεται τον ίδιο Ecoboost των 2,3 λίτρων με την Mustang, ωστόσο η εξάτμιση είναι εντελώς διαφορετική, ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση. Ο ήχος είναι πιο ξερός και οξύς, θυμίζοντας αγωνιστικό αυτοκίνητο rally. Οι πωλήσεις του τετρακίνητου Focus RS των 315 ίππων υπολογίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Φυσικά ανυπομονούμε…

Μέχρι τότε, απολαύστε το σε αυτό το εντυπωσιακό βίντεο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube