Επίσημο: Νέο Suzuki Dzire [video]

Επίσημο: Νέο Suzuki Dzire [video]

Αυτό που βλέπετε είναι η σεντάν εκδοχή του Suzuki Swift, προφανώς και ευτυχώς για τις αναδυόμενες αγορές.

Τι είναι το Dzire; Κατά τα φαινόμενα ένα Swift που του κόλλησαν ένα κλασικό πορτμπαγκάζ για να καλυφθεί η ζήτηση για μικρές μπερλίνες στις αναδυόμενες αγορές, όπως για παράδειγμα η Ινδία.

Σήμερα, με την κατηγορία των αυτοκινήτων τριών όγκων να  συρρικνώνεται, τη θέση τους έρχονται να καταλάβουν τα μικρά SUV/crossover. Ωστόσο, η Suzuki δεν φαίνεται να ανησυχεί με το ολοκαίνουργιο Dzire που θα αναζητήσει τους πελάτες του σε χώρες που ακόμη δεν έχουν σαρωθεί από τη λαίλαπα των crossover. Και εκτός των άλλων, η εμφάνιση και η τοποθέτησή του έρχεται να αναδειχτεί όσο πιο premium γίνεται ή, τέλος πάντων, πιο τέτοια από αυτή των ανταγωνιστών του.

Οι προηγούμενες γενιές του Dzire ήταν αισθητικά δυσαρμονικές. Το πορτμπαγκάζ του δεν έδειχνε αρμονικά δεμένο με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, εγγενές αισθητικό πρόβλημα στα αυτοκίνητα τόσο μικρού μήκους. Ωστόσο, η σημαντικότητα του μοντέλου για τη Suzuki ήταν τέτοια που την ανάγκασε να εργαστεί σκληρά πάνω σε αυτό το θέμα και εξομάλυνε σημαντικά τα πράγματα. Και η διαφοροποίηση που πέτυχαν είναι ορατή σε σημείο που να τολμήσουν να βγάλουν το όνομα «Swift» από την επωνυμία του αυτοκινήτου.

Από εμπρός, το Dzire δείχνει πιο καλοβαλμένο και λιγότερο σπορ από το Swift, με περισσότερα χρώμια και πιο μαλακές γραμμές. Το πιο ήπιο ντιζάιν έρχεται και προς τα πίσω, με την ανάρτηση να κάθεται ψηλότερα από του Swift, στα 16,3 cm από το έδαφος, ενώ το μεγαλύτερο πλάτος κατά τέσσερις πόντους σε σχέση με την προηγούμενη γενιά υπόσχεται μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος στην καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Suzuki Swift 1.2 DualJet CVT

Κάτω από το καπό του Dzire βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας ντίζελ των 1.248 κυβικών που δεν είναι άλλος από έναν καταγωγής FIAT. Με 75 άλογα και 19,4 kgm συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Το νέο Dzire, επωφελούμενο από τη νέα πλατφόρμα HEARTECT, είναι 50 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, κατεβαίνοντας στα 860 kg. Οπότε με 11,5 kg/ίππο το αυτοκίνητο κρίνουμε ότι θα είναι αρκούντως ζωντανό. Και ακόμη καλύτερα ίσως, με το επίσης διαθέσιμο 1.200άρη βενζινοκινητήρα των 86 PS που πιθανόν θα μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο σασμάν.

Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται να γίνει στο Indian Auto Expo 2018 στο Δελχί, τον Φεβρουάριο, όπου για την ινδική αγορά θα λανσαριστεί και το Swift.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube