Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S-Class Coupé [58 φωτογραφίες+videos]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S-Class Coupé [58 φωτογραφίες+videos]

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε επίσημα τη νέα S-Class Coupé παραγωγής.

Η CL-Class εξαφανίζεται από τους καταλόγους της Mercedes-Benz, καθώς αποκαλύφθηκε σήμερα η νέα S-Class Coupé. Ένα στιλάτο, αεροδυναμικό δίθυρο κουπέ που θα κάνει τη δημόσια πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Γενεύης, τον επόμενο μήνα.

Το σχέδια της νέας S-Class Coupé συνδυάζει ένα μακρύ καπό με ένα κοντό σε ύψος κλωβό επιβατών και μυώδεις θόλους που φιλοξενούν τροχούς 18-10 ιντσών. Το τεράστιο μεταξόνιο των 2,95 m οδηγεί σε μια S-Class Coupé, της οποίας το μήκος υπερβαίνει τα πέντε μέτρα (5,03), με το πλάτος να είναι 1,9 m και το ύψος 1,41 m.

Με το που μπαίνεις στην πολυτελή καμπίνα, αντιλαμβάνεσαι ότι η πλειονότητα των στοιχείων προέρχονται από τη σεντάν S-Class, με μόνες διαφορές το τιμόνι «Super Sport» και το αναλογικό ρολόι που έχει αφαιρεθεί. Στο πίσω μέρος της καμπίνας, υπάρχουν δύο ανεξάρτητα καθίσματα, ενώ οι διαθέσιμες αποχρώσεις των δερμάτινων επενδύσεων είναι μπεζ, κόκκινο και κρεμ. Το εντυπωσιακό έγχρωμο head-up display σε LED απεικονίζει όχι μόνο τις κύριες, αλλά και δευτερεύουσες πληροφορίες που θα επιλέξει ο οδηγός.



Όπως γνωρίζαμε ήδη από το εντυπωσιακό Concept S-Class Coupé, το μοτέρ του λανσαρίσματος του μοντέλου παραγωγής είναι αυτό της S500 Coupé που πρόκειται για ένα 4,7λιτρο V8 που αποδίδει μέγιστη ισχύ 455 PS και μέγιστη ροπή 71,3 kgm. Προφανώς θα υπάρξουν και άλλες εκδόσεις όσον αφορά τον κινητήρα, στις οποίες περιλαμβάνεται και η S63 AMG Coupé που φορά ένα διτούρμπινο V8 5,5 λίτρων με απόδοση 593 PS και 91,7 kgm.

Η έλευση της νέας S-Class Coupé φέρνει μαζί της και την εξέλιξη του συστήματος the MAGIC BODY CONTROL που τώρα διαθέτει διορθωτική λειτουργία για την κλίση στις στροφές. Αυτή επιτρέπει στο αυτοκίνητο να «γέρνει στις στροφές με παρόμοιο τρόπο που το κάνει ένας μοτοσικλετιστής ή σκιέρ».

Η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται ως μία από τα τρεις οδηγικές ρυθμίσεις μεταξύ 30 έως 180 κm/h και έχει σχεδιαστεί «να δημιουργεί μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση», μειώνοντας την αίσθηση της πλευρικής επιτάχυνσης για τους επιβάτες.

Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιεί μια στέρεο-κάμερα στο παρμπρίζ που κάνει την πρόσκτηση των στροφών και που λειτουργεί ταυτόχρονα με έναν αισθητήρα πλευρικής επιτάχυνσης. Στη συνέχεια, η υδραυλική μονάδα της αερανάρτησης ρυθμίζει το λόγο σκληρότητας, επενεργώντας σε κάθε αμορτισέρ ξεχωριστά, ανασηκώνοντας το αμάξωμα μέχρι και 2,5 μοίρες προς το εσωτερικό της στροφής.
 
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα προαιρετικά εμπρός φανάρια που αποτελούνται από 47 κρύσταλλα Swarovski, με 17 από αυτά να είναι γωνιώδη, σχηματίζοντας τα φώτα ημέρας σε σχήμα τροχιάς φωτοβολίδας, τη στιγμή που τα υπόλοιπα 30 σχηματίζουν τα φλας.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι η νέα S-Class Coupé θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία της το δεύτερο 6μηνο του χρόνου.

[Πηγή Mercedes-Benz]  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube