Επετειακή Lotus Evora 400 Hethel Edition

Επετειακή Lotus Evora 400 Hethel Edition

Η Evora 400 Hethel Edition αποκαλύφθηκε, με τη Lotus να δηλώνει ότι κι άλλα σπέσιαλ μοντέλα βρίσκονται καθ’ οδόν.

Με την ειδική έκδοση Lotus Evora 400 γιορτάζονται τα 50 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της βρετανικής εταιρείας στο Hethel, στο Norfolk, εξ ου και η ονομασία του μοντέλου.

Η Lotus δεν προσδιόρισε πόσα κομμάτια από την Hethel Edition θα κατασκευάσει, αφήνοντας θολό το τοπίο δηλώνοντας ότι πρόκειται για ειδική έκδοση παρά για μοντέλο περιορισμένης παραγωγής. 

Η Evora 400 Hethel Edition είναι διαθέσιμη σε τρεις αποχρώσεις: Μπλε, μαύρο και πράσινο, που είναι αποκλειστικά χρώματα για το μοντέλο. Ομοίως στην καμπίνα, οι επιλογές που έχεις για να συνδυάσεις τα παραπάνω χρώματα είναι σε μαύρο ή κόκκινο ή καθίσματα ντυμένα με Alcantara. Επίσης, όποιο την επιλέξουν να ξέρουν ότι υπάρχει ειδικό πλακίδιο με αριθμό κατασκευής για να ξεχωρίζεις από την «πλέμπα» των στάνταρ Evora 400.

Εξωτερικά, η Hethel Edition είναι αναγνωρίσιμη από τις σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες, που αφήνουν να φαίνονται οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων να βγάζουν μάτι και από τα αποκλειστικά γραφικά.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της ειδικής έκδοσης της Evora 400 ήρθε και η δήλωση του Jean-Marc Gales, CEO της Lotus με την οποία είπε, «Χαιρόμαστε που θα γιορτάζουμε τη σύνδεσή μας με το Norfolk όλο το 2016, καθώς ακόμα περισσότερα νέα Lotus Hethel Anniversary θα ανακοινωθούν σύντομα».

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε επίσης ότι, «Η Hethel Edition Evora 400 είναι το πρώτο μοντέλο μιας σειρά σπέσιαλ προϊόντων», αρνούμενοι όμως οι άνθρωποι της εταιρείας να δώσουν οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία. Ο Gales αρκέστηκε στο να πει ότι περισσότερες ανακοινώσεις θα γίνουν προσεχώς, αλλά και χωρίς να προσδιορίσει καν το πότε.

Η Lotus Hethel Edition Evora 400 παραμένει απαράλλαχτη όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία με τη στάνταρ Evora 400, οπότε συνεχίζει να φορά τον 3,5λιτρο V6 με τους 406 PS (400 bhp εξ ου και το όνομα), να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,2” και να πιάνει τα 300 km/h. H τιμή στη Βρετανία ωστόσο ανέβηκε κατά 2,5 χιλιάδες στερλίνες, φτάνοντας τις £75.500 ή σχεδόν 96.000 ευρώ.

Για όποιον ενδιαφέρεται, το αυτοκίνητο έχει περάσει ήδη στη φάση των παραγγελιών, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τις προσεχείς δύο εβδομάδες.

[Πηγή Lotus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube