Και η Lotus στα SUV;

Και η Lotus στα SUV;

Τώρα που την εξαγόρασε η Geely, είναι πιο πιθανό παρά ποτέ.

Τα κόκαλα του μεγάλου Colin Chapman σίγουρα θα τρίζουν, αλλά σήμερα κανένας κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν μπορεί να αγνοήσει τη δυναμική που έχουν τα crossover/SUV στην παγκόσμια αγορά.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η Lotus σκέφτεται να φτιάξει ένα τέτοιο μοντέλο. Εδώ και πάνω από μια δεκαετία, στην Έκθεση της Γενεύης του 2006, είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο crossover με την ονομασία ΑΡΧ (βλ. φωτογραφική gallery) που είχε 3λιτρο κινητήρα 300 ίππων και μόνιμη τετρακίνηση, ενώ ένα χρόνο αργότερα παρουσίασε και μια ηλεκτρική του έκδοση.

Τα τελευταία δύο χρόνια, τα στελέχη της εταιρείας έχουν μιλήσει επανειλημμένα για την κατασκευή ενός μοντέλου που θα ερχόταν να ανταγωνιστεί την Porsche Macan. Όμως όλα αυτά τα σχέδια σκόνταφταν στην κακή οικονομική της κατάσταση.

Τώρα τα οικονομικά της Lotus είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, μετά από την παρουσίαση μιας σειράς ειδικών εκδόσεων των Elise, Exige και Evora. Οπότε η βρετανική φίρμα είναι πλέον σε θέση να βάλει μπροστά την εξέλιξη ενός crossover/SUV.

Τον περασμένο Μάιο, η κινεζική Geely (που ήδη κατέχει τη Volvo και τη London Taxi Co.) ανακοίνωσε επίσημα ότι θα εξαγόραζε πλειοψηφικό μερίδιο από τις μετοχές της Lotus που κατείχε η μαλαισιανή DRB-HICOM. Αυτό θα θέσει στη διάθεση της Lotus τους πόρους μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας κι επιπλέον θα της ανοίξει την πόρτα της κινεζικής αγοράς όπου τα crossover/SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Στην αρχή της χρονιάς, ο CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, είχε πει ότι ένα SUV θα αποτελούσε «μια όμορφη προσθήκη στην γκάμα», αλλά εκτιμούσε ότι η εξέλιξή του θα έπαιρνε 4 έως 5 χρόνια. Με την υποστήριξη τoυ ομίλου Geely όμως, η παρουσίασή του θα μπορούσε να επισπευσθεί κατά πολύ.

[Πηγή: CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube