Ένα Toyota που ήθελε να γίνει Volkswagen Golf

Ένα Toyota που ήθελε να γίνει Volkswagen Golf

Το Euro Box της Renoca συνδυάζει νοσταλγική σχεδίαση με σύγχρονα μηχανικά μέρη από Toyota.

Μπορεί το όχημα που βλέπετε στη φωτογραφία να θυμίζει έκδοση station wagon του VW Golf II από τη δεκαετία του '80, όμως η αλήθεια είναι πως προέρχεται από την Ιαπωνία και βασίζεται σε ένα Toyota!

Το Euro Box όπως ονομάζεται, είναι μια δημιουργία της εταιρείας Renoca, η οποία εξειδικεύεται σε ανακατασκευές και μετατροπές Toyota Land Cruiser, HiAce και ProBox.

Renoca Euro Box

Όπως θα έχετε καταλάβει και από το όνομα, το Renoca Euro Box βασίζεται στο Toyota ProBox Wagon (2002) από το οποίο δανείζεται μηχανικά μέρη και αρκετά τμήματα του αμαξώματος και του εσωτερικού.

Αυτό που έχει αλλάξει εντελώς είναι η μάσκα, η οποία ενσωματώνει στρογγυλά φώτα, ορθογώνια γρίλια, πλαστικό προφυλακτήρα και τετραγωνισμένο καπό και φτερά, παραπέμποντας σε άλλες εποχές. Αντίστοιχες επεμβάσεις έχουμε στους τροχούς, τα προστατευτικά στο προφίλ και τους καθρέφτες.

Renoca

Στο εσωτερικό που δίνει έμφαση στην πρακτικότητα, έχουμε καρό υφασμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων, στα πρότυπα του δημοφιλούς Volkswagen. Με την αναδίπλωση των καθισμάτων, δημιουργείται επίπεδος χώρος φόρτωσης που επιτρέπει τοποθέτηση μεγαλύτερων αντικειμένων, ακόμα και στρώματος για ύπνο.

Όσο για το τι βρίσκεται κάτω από το καπό, το μοντέλο έχει κληρονομήσει τα τετρακύλινδρα μοτέρ βενζίνης 1,3 λίτρων (90 PS) και 1,5 λίτρων (110 PS), ή πετρελαίου 1,4 λίτρων (75 PS) από το Toyota ProBox.

Η τιμή του Euro Box κυμαίνεται μεταξύ 15.000 και 16.000 ευρώ, ενώ είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας.

[Πηγή: Renoca μέσω Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube