Scoop: Crossover με βάση το Mazda Koeru σε δοκιμές

Scoop: Crossover με βάση το Mazda Koeru σε δοκιμές

Φωτογράφοι-κατάσκοποι απαθανάτισαν στην Κίνα ένα καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο που δείχνει ότι βασίζεται στο πρωτότυπο Mazda Koeru

Το πρωτότυπο Koeru που έκανε την πρεμιέρα του νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο, στην ΙΑΑ Cars 2015, στη Φρανκφούρτη, είναι ένα crossover που αποτελεί μια σπουδή-πρόκριμα της Mazda για την είσοδό της στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των κουπέ SUV.

Η ιαπωνική εταιρεία απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα ήδη έχει αρχίσει εντατικές δοκιμές με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, κάτι που σημαίνει ότι το «Koeru» αν τελικά ονομαστεί έτσι έχει ενταχθεί στην γκάμα των προσεχών μοντέλων της Mazda. Να θυμίσουμε ότι το Koeru που στα ιαπωνικά σημαίνει «υπερβαίνω» στη μορφή του πρωτοτύπου που είδαμε στην ΙΑΑ 2015 είχε μήκος 4,6 m, πλάτος 1,9 και ύψος ενάμιση μέτρο. Το δε μεταξόνιό του ήτα στα 2,7 m, διαστάσεις που το κατατάσσουν στην κατηγορία των μεσαίων SUV. Το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμών φαίνεται ότι διατηρεί τις διαστάσεις του πρωτοτύπου, αν και ο κλωβός των επιβατών φαίνεται λίγο ψηλότερος, προφανώς για να παράσχει περισσότερο «αέρα» για το κεφάλι των επιβατών, πράγμα ανώφελο σε ένα πρωτότυπο Σαλονιού.



Άλλες αξιοσημείωτες διαφορές είναι οι συμβατικοί πλευρικοί καθρέφτες, μικρότεροι τροχοί των 21” του πρωτοτύπου της IAA και η πιο συμβατική καμπίνα, όπως ακριβώς ταιριάζει σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Συνολικά θα λέγαμε ότι η απόσταση που χωρίζει το πρωτότυπο επίδειξης από το πρωτότυπο δοκιμών είναι μικρή και αυτό αποτελεί ένα καλό νέο όσον αφορά το πόσο γοητευτική είναι η σιλουέτα του.

Η εκτίμηση είναι ότι το μοντέλο παραγωγής που θα αναφέρεται στο Koeru θα λανσαριστεί εμπορικά το δεύτερο 6μηνο του 2016 και η τοποθέτησή του θα είναι απέναντι σε αυτοκίνητα όπως η BMW X4 και η Mercedes-Benz GLC Coupé.

[Πηγή news.16888.com μέσω Ferd]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube