Ειδική έκδοση smart Brabus Ultimate 125

Ειδική έκδοση smart Brabus Ultimate 125

Ο αριθμός 125 αντιστοιχεί στην ιπποδύναμη και στα αντίτυπα της παραγωγής. Αλλά πόσο μπορούν αυτά να ανεβάσουν την αξία ενός κατά τα άλλα… smart.

Ένα smart fortwo με ειδικό bodykit και χρώμα, περιορισμένη παραγωγή και αυξημένη ιπποδύναμη, με τη σφραγίδα της Brabus, θα βγει στην παραγωγή. Για… συλλέκτες. Τώρα, συλλέκτες και smart; Βίτσια είναι αυτά.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα σταματήσει την διάθεση smart με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ στις ΗΠΑ, όπου θα πωλούνται πλέον μόνο τα smart Electric Drive, τώρα η εταιρεία τραβά την προσοχή μας με μια είδηση εντελώς διαφορετικού ύφους.

Το Ultimate 125 είναι μια σειρά περιορισμένης παραγωγής, διαθέσιμη σε κουπέ και καμπριολέ αμάξωμα, με τιμές που ξεκινούν, στην Ευρώπη, από τις… πενήντα χιλιάδες ευρώ. Τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά; Φαρδύ αμάξωμα με ξεχειλωμένα φτερά για να καλύψουν τα φαρδύτερα μετατρόχια, χαμηλωμένη ανάρτηση, 18άρες ελαφρές ζάντες, diffuser και τριπλή αλουμινένια απόληξη εξάτμισης αλά Ferrari 458.

Η Brabus έχει περιποιηθεί τον τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 898 cc ώστε η απόδοση να φτάσει στα 125 άλογα και η ροπή στα 21 kgm. Χρησιμοποιείται διαφορετική εισαγωγή, μεγαλύτερο Intercooler και φυσικά διαφορετικό πρόγραμμα στον εγκέφαλο. Οι μόλις 125 στον κόσμο ιδιοκτήτες αυτού του smart θα επιταχύνουν 0-100 km/h σε 9,2” και θα πιάνουν 175 km/h.

Στην καμπίνα τα πάντα είναι ντυμένα με αφράτο δέρμα. Στις επενδύσεις των καθισμάτων τα κυψελωτά μοτίβα υπογραμμίζουν τον ειδικό χαρακτήρα του μοντέλου. Το ίδιο και μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες, όπως οι αεραγωγοί και το περίγραμμα του πίνακα οργάνων. Οι μοχλοί των φλας και των καθαριστήρων, καθώς και η χειρολαβή της πόρτας, έχουν το χρώμα του αμαξώματος. Αν επιλέξετε το κάμπριο, φυσικά μπορείτε να έχετε την υφασμάτινη οροφή σε όποιο χρώμα θέλετε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube