Στο εξής μόνο ηλεκτρικά τα smart σε ΗΠΑ και Καναδά

Στο εξής μόνο ηλεκτρικά τα smart σε ΗΠΑ και Καναδά

Η παραγωγή των smart με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου για την Β. Αμερική τελειώνει μέσα στη χρονιά.

Κάποτε ξέραμε ότι τα αυτοκίνητα που θέλει η αμερικανική αγορά είναι μεγάλα σε μέγεθος και κυβισμό. Και αυτόματα. Όμως οι καιροί αλλάζουν. Από ανάγκη, αλλά και από… μόδα. Τώρα στην Αμερική πληρώνουν έξτρα για χειροκίνητες. Και αγοράζουν smart.

Δεν είναι χωροταξικό το πρόβλημα, ούτε είναι τόσο ακριβή η βενζίνη. Κι όμως στην Αμερική το Smart αρέσει. Το μικρό του μέγεθος το καθιστά εξεζητημένο, είναι μια εκκεντρική επιλογή που δηλώνει και άποψη. Σε αυτήν ακριβώς τη λογική επενδύει όπως φαίνεται η μητρική Daimler, αποφασίζοντας να κάνει το smart μία ακόμη πιο niche επιλογή. Μια μοδάτη επιλογή και ταυτόχρονα μια ηχηρή έκφραση της οικολογικής συνείδησης.

Έτσι, σύμφωνα με το Automotive News Europe, η smart θα σταματήσει εντός του 2017, πιθανότατα ως τον Απρίλιο, την παραγωγή μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για την B. Αμερική. Οι πωλήσεις θα συνεχιστούν μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων από τους dealers. Μετά από αυτό μόνο οι ηλεκτρικές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες. Η είδηση αυτή εξηγεί γιατί η εταιρεία είχε επιλέξει να γίνει η παρουσίαση του smart Fortwo Electric Drive στο Μαϊάμι, όπου και το οδηγήσαμε για πρώτη φορά.

[Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube