Η Genesis παρουσιάζει την λιμουζίνα G90 και στοχεύει σε Audi και Mercedes

Η Genesis παρουσιάζει την λιμουζίνα G90 και στοχεύει σε Audi και Mercedes

Το πολυτελές brand, παρακλάδι της Hyundai, παρουσιάζει μεγάλη λιμουζίνα στο Detroit NAIAS, και «βλέπει» E-Class και 5-Series.

Το πολυτελές παρακλάδι της Hyundai εδραιώνεται σταδιακά στην παγκόσμια αγορά. Πριν δούμε δείγμα γραφής στην Ευρώπη, η Genesis πάει Αμερική. Δίνει το παρόν στο σαλόνι αυτοκινήτου του Detroit με το G90, ένα αυτοκίνητο κομμένο και ραμμένο στα γούστα της αμερικανικής αγοράς.

H Genesis είναι για την Hyundai ό,τι η Lexus για την Toyota. Κύριο χαρακτηριστικό των πολυτελών σεντάν της κατηγορίας οι μεγάλοι χώροι και η πολυτέλεια της καμπίνας. Η οποία είναι ντυμένη με ποιοτικά υλικά και εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Μια μεγάλη οθόνη δεσπόζει στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας. Το ταμπλό είναι διακοσμημένο με μια φαρδιά φάσα πραγματικού κόκκινου ξύλου και υψηλής ποιότητας αφράτο δέρμα Nappa. Το αυτοκίνητο διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, όπως το δυναμικό cruise control, το σύστημα διατήρησης της πορείας εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, την προειδοποίηση για ενδεχόμενη σύγκρουση πίσω από πιο αργό ή ακίνητο όχημα, τον έλεγχο της τυφλής γωνίας του καθρέφτη, κ.λπ.



Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει έναν 3.3 V6 με δύο τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 365 ίππους και 52 kgm ροπή , και έναν ατμοσφαιρικό πεντάλιτρο V8, 420 ίππων με 53 kgm ροπή. Με δεδομένο ότι η ροπή του υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ αποδίδεται από χαμηλά και σταθερά από τις 1.300 ως τις 4.500 rpm, ο V6 είναι η προφανής επιλογή. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με κιβώτια 8 ταχυτήτων, ενώ προαιρετικά το G90 μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα τετρακίνησης.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube