Η ανανέωση της απομίμησης του Range Rover Evoque δείχνει να απομακρύνεται από το «αρχικό» σχέδιο

Η ανανέωση της απομίμησης του Range Rover Evoque δείχνει να απομακρύνεται από το «αρχικό» σχέδιο

Ακούγεται αστείο, αλλά η ανανέωση του κινέζικου Landwind X7 μείωσε τις αισθητικές ομοιότητες με το βρετανικό premium SUV.

Όταν παρουσιάστηκε το Landwind X7 προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην βρετανική Land Rover, μιας και οι αισθητικές ομοιότητές του με το Range Rover Evoque κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν.

Έτσι λοιπόν, το διασημότερο (με την κακή έννοια) μοντέλο της Landwind τώρα μοιάζει λιγότερο με το Evoque. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν οι κινέζοι υπέκυψαν στις μηνύσεις της Land Rover ή το φρεσκάρισμα θα έφερνε ούτως ή άλλως αυτές τις αλλαγές.

Μέχρι σήμερα, η γκάμα κινητήρων του X7 διέθετε έναν 2λιτρο βενζίνης με τούρμπο που απέδιδε 190 ίππους και συνδυαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή ένα αυτόματο 8άρι. Πλέον, η ανανέωση έφερε μία ακόμα έκδοση κινητήρα, με τούρμπο 1.5 και απόδοσης 160 ίππων.

Παρά τις μικρές αισθητικές αλλαγές, η γενική γραμμή συνεχίζει να «φωνάζει» Range Rover Evoque. Η επικλινής οροφή, οι τονισμένοι ώμοι και οι μεγάλοι θόλοι των τροχών χαρίζουν όλα τα αυτά τα στιλιστικά στοιχεία που παραπέμπουν στο βρετανικό SUV.

Τέλος, το X7 βρίσκεται ακόμα στο επίκεντρο νομικής διαμάχης μεταξύ των Land Rover και Landwind, με τις δύο εταιρείες να έχουν ακυρώσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους στη χώρα.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube