Διαρροή: Νέο Jeep Wrangler με δίλιτρο μοτέρ 373 PS!

Διαρροή: Νέο Jeep Wrangler με δίλιτρο μοτέρ 373 PS!

Έγγραφο που υποβλήθηκε στη National Highway Traffic Safety Administration επιβεβαιώνει πληροφορίες για το επόμενης γενιάς Jeep Wrangler.

Το έγγραφο που κατατέθηκε επιβεβαιώνει ότι το επερχόμενη πλατφόρμα JL του Wrangler θα είναι διαθέσιμη με δύο κινητήρες κατά το λανσάρισμα: 3,6λιτρο V6 με 290 PS και δίλιτρο 4κύλινδρο τούρμπο με ισχύ 373 PS. Ναι διαβάσατε σωστά, τριακόσια εβδομήντα τρία.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο από το έγγραφο που κατατέθηκε στη NHTSA είναι ότι το Wrangler αρχικά θα ντεμπουτάρει ως 4θυρο. Στο έγγραφο αναφέρονται μόνο τρία επίπεδα εξοπλισμού: Sport Unlimited, Sahara Unlimited και Rubicon Unlimited. Αλλά οι φαν του Wrangler δεν χρειάζεται να σκιάζονται. Μπορεί το κλασικό δίθυρο μοντέλο να μην αναφέρεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει –τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα οργώνουν τους δρόμους. Το ίδιο συμβαίνει και με την οψιόν ενός ντίζελ, αλλά και ενός pick-up, το οποίο τελευταίο εξάλλου η Jeep το έχει επιβεβαιώσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Scoop-αποκάλυψη: Έτσι θα είναι το νέο Jeep Wrangler 2018

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι και το ντίζελ βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα είναι αυτό που θα εμφανιστεί μάλλον πρώτο στη σειρά ύστερα από το 4πορτο, πιθανότατα την άνοιξη του 2018. Το pick-up που θα επαναφέρει το όνομα Scrambler στην γκάμα της Jeep αναμένεται στις αγορές το 2019.

  

Στο ίδιο έγγραφο επιβεβαιώνονται και άλλες φήμες και παλιότερες αναφορές μας, καθώς αναφέρεται ότι έναρξη της παραγωγής είναι για τον Νοέμβριο με το 4πορτο hardtop και τα δύο προαναφερθέντα μοτέρ. Επίσης επιβεβαιώνεται ότι το μοτέρ 3.6 V6 θα συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν ή 6άρι χειροκίνητο, ενώ το δίλιτρο μοτέρ θα είναι μια μονάδα «mild hybrid» που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο σασμάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Jeep Wrangler 1987-2017, μια ιστορία 30 ετών

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη NHTSA δεν αναφέρονται πουθενά στη μετάδοση ούτε σε κάποιο σύστημα «mild hybrid». Οπότε είναι πολύ πιθανό η Jeep να προχωρήσει στο λανσάρισμα δύο μοντέλων, ένα κλασικό τούρμπο και ένα mild hybrid.

Καμία αναφορά δεν γίνεται ούτε στις επιλογές της οροφής ούτε στον τύπο της τετρακίνησης, ωστόσο τα έγγραφα αναφέρουν ότι θα υπάρχει κάποιος τύπος τετρακίνησης, όπως φυσικά θα περίμενε κάποιος από ένα Wrangler.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Διαρροή για το Jeep Wrangler 2018

Πολλοί αναμένουν το νέο Wrangler στο Los Angeles Auto Show τον προσεχή Νοέμβριο, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί με δεδομένο την παραγωγή που ξεκινά τον ίδιο μήνα. Πάντως, το πιθανότερο είναι το λανσάρισμα να γίνει στο «σπίτι» της FCA, στο Detroit και στο North American International Auto Show τον Ιανουάριο. Οπότε και θα υπάρχουν μπόλικα αυτοκίνητα για τον Τύπο και θα έχουν ξεπεραστεί οποιεσδήποτε αγκυλώσεις υπάρχουν στην έναρξη της παραγωγής.

Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε και μόνοι σας τα έγγραφα που έστειλε η FCA στη NHTSA: JL Wrangler Forums

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube