Διαρροή-αποκάλυψη: Kia Stonic 2018

Διαρροή-αποκάλυψη: Kia Stonic 2018

Το νέο Kia Stonic 2018 αποκαλύφθηκε στο web, λίγο πριν από την επίσημη εμφάνισή του τον επόμενο μήνα.

Ένα Rio που κάθεται ψηλότερα και με μπόλικα μαύρα πλαστικά προστατευτικά γύρω από τους θόλους των τροχών είναι φαινομενικά και αναμενόμενα η όψη του νέου μικρού crossover της Kia.

Με άλλα λόγια μια τέλεια και λεπτή διασταύρωση της πιο αναπτυσσόμενης κατηγορίας στον κόσμο με το πετυχημένο σουπερμίνι της κορεατικής εταιρείας.

Με πρόγραμμα να αποκαλυφθεί επίσημα στην κορεατική αγορά τον Ιούλιο, το νέο μικρό τζιπάκι της Kia γνώρισε πρώιμη προβολή και δημοσιότητα χάρη στο Worldscoop forum της GMU. Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνισή του, το Stonic δεν είναι ένα ετερόφωτο μοντέλο από το «αδελφό» του Hyundai. Εκεί που το Kona δίνει έμφαση στο φάνκι στιλ, το Stonic υιοθετεί μια πιο συμβατική μορφή.

Ωστόσο, η Kia δεν δείχνει ότι έφτιαξε ένα crossover για να βαριέσαι του θανατά βλέποντάς το. Το ανέμπνευστο χρώμα του αυτοκινήτου των φωτογραφιών παντρεύεται με πορτοκαλί πλευρικούς καθρέφτες, εμπρός κολόνες και οροφή. Φανταζόμαστε ότι η παλέτα των χρωμάτων και οι δυνατότητες διχρωμίας και εξατομίκευσης δεν θα περιορίζονται σε αυτό το δείγμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το πρωτότυπο Hyundai Kona 1.6 T-GDi

Αλλά και στην καμπίνα, όπου επίσης υπάρχει μια θάλασσα από μαύρα και γκρι πλαστικά, οι εντυπώσεις διασκεδάζονται επίσης με πορτοκαλί ενθέσεις και διακοσμήσεις εδώ κι εκεί. Βέβαια, μιλώντας για το εσωτερικό ντιζάιν, μπορούμε να αναγνωρίσουμε την οθόνης αφής του συστήματος πολυμέσων που αντιγράφει αυτή του Rio (με δορυφορική πλοήγηση) το λεβιέ για το χειροκίνητο 6άξι σασμάν και τα αλουμινένια πεντάλ.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις αναφορές που έρχονται από τη Νότιο Κορεά, η Kia σκοπεύει να βάλει επίσης σε παραγωγή το Stonic αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν τον Αύγουστο. Για την Ευρώπη δεν έχουν δοθεί επίσημα ημερομηνίες, αλλά θεωρούμε ότι το αυτοκίνητο θα βρίσκεται ένα με δύο μήνες πίσω από το Hyundai Kona. Οπότε το πιθανότερο είναι να το δούμε στις εκθέσεις περί το τέλος του 2017 και αφού έχει εν τω μεταξύ ντεμπουτάρει επί ευρωπαϊκού εδάφους στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Kia Stinger GT

Επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν ούτε για την γκάμα των κινητήρων, αλλά το πιθανότερο είναι ότι το Stonic θα κάνει χρήση μέρους ή και ολόκληρης της γκάμας του Hyundai Kona. Με άλλα λόγια την περιμένουμε να ξεκινά στα βενζινοκίνητα από τα 1.000 κυβικά με 120 άλογα, να περνά στα 1,6 λίτρα με 175 PS  και να φτάνει στα δύο λίτρα με ατμοσφαιρικό μοτέρ σε κύκλο Atkinson και 150 άλογα για την βορειοαμερικανική αγορά. Όσον αφορά τους ντίζελ, ομοίως πάλι με το Kona, αναμένεται ένας 1.600άρης σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 115 και 135 PS, αλλά από το 2018. Αργότερα, το 2019, αναμένεται να λανσαριστεί και ένα μοντέλο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube