Η Ford Shelby GT500 Mustang θα έχει 750 ίππους

Η Ford Shelby GT500 Mustang θα έχει 750 ίππους

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες μαρτυρούν ότι το μοντέλο βρίσκεται υπό εξέλιξη, ενώ μάλλον θα είναι περιορισμένης παραγωγής.

Η Ford Shelby GT500 Mustang βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα αποδίδει 750 ίππους και θα είναι περιορισμένης παραγωγής.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν στο Michigan των ΗΠΑ και όπως μπορείτε δείτε, η έκδοση Shelby GT500 έχει ένα ιδιαίτερα έντονο αεροδυναμικό κιτ. Αυτό περιλαμβάνει αεροτομή αγωνιστικού τύπου, προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τέσσερις απολήξεις για την εξάτμιση και φυσικά μεγαλύτερους και ελαφρύτερους τροχούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι άγνωστο εάν ο V8 κινητήρας που θα το εφοδιάζει θα είναι ατμοσφαιρικός ή υπερτροφοδοτούμενος. Τα ενδεχόμενα όμως είναι δύο. Είτε θα χρησιμοποιεί μέρη από την πισταδόρικη GT350R με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα με τον flat-plane στρόφαλο, είτε θα χρησιμοποιεί δύο τούρμπο, μιας και το αυτοκόλλητο TT στο εμπρός παρμπρίζ μαρτυρά τα αρχικά του twin-turbo που είχε και το πρωτότυπο του υπερτροφοδοτούμενου SVT Raptor.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ισχύς θα κυμαίνεται κοντά στους 750 ίππους, καθώς οι άνθρωποι της Ford θέλουν να είναι ισχυρότερο από τα ανταγωνιστικά Hellcat της Dodge.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube