BMW X7 2019 @ Nürburgring: Θηριώδης ή στο σωστό μέγεθος; [video]

BMW X7 2019 @ Nürburgring: Θηριώδης ή στο σωστό μέγεθος; [video]

Το επερχόμενο 7θέσιο crossover της BMW συνεχίζει να βάζει ακαταπαύστως χιλιόμετρα στο Ring σε δοκιμές set-up της ανάρτησής του.

Όταν η BMW επέδραμε μετά βαΐων και κλάδων στην κατηγορία των SUV/crossover με την Χ5 ήταν το μακρινό 1999.

Τότε ελάχιστοι υποπτεύονταν ή μπορούσαν να εκτιμήσουν ότι θα έφτανε μια μέρα που ο Βαυαρός κατασκευαστής θα συνέθετε μια γκάμα από τέτοιου είδους αυτοκίνητα που θα ήθελαν παραπάνω από τα δάχτυλα του ενός χεριού για να μετρηθούν. Και τελικά φτάσαμε στο 2017, οπότε έχουμε εμπρός μας το μεγαλύτερο SUV που εξέλιξε ποτέ ο Γερμανός κατασκευαστής: Την Χ7 2019.

Έχουμε δει το μεγάλο SUV της BMW ουκ ολίγες φορές σε κατασκοπευτικές λήψεις παντός είδους, αλλά τώρα βρισκόμαστε στη φάση ενός ιδιότυπου μπαλέτου. Ο μεγάλος αδελφός της BMW X5, ως ελαύνων ιπποπόταμος αλωνίζει το Nurburgring στο πλαίσιο των δυναμικών τεστ που κάθε κατασκευαστής που σέβεται το εαυτό του πραγματοποιεί στη διάσημη γερμανική πίστα.

Παρά τα παραπάνω λόγια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η νέα X7 2109 δείχνει στο σωστό, στο ενδεδειγμένο μέγεθος για αυτοκίνητο του είδους με τρεις σειρές καθισμάτων και με την παραδοχή ότι η τελευταία σειρά θα φιλοξενεί με άνεση ανθρώπους κανονικού μεγέθους. Αντίθετα από την Audi που διάλεξε να δώσει στο Q8, τη νέα ναυαρχίδα της στα SUV, έμφαση στο στιλ, η Χ7 θα είναι μια πολυτελής «μαούνα» με έμφαση στην πρακτικότητα. Προσανατολισμός που τη φέρνει περισσότερο αντιμέτωπη με τη Mercedes-Benz GLS, παρά με το στιλάτο Audi Q8.

Αρκεί μόνο να δεις την γκάμα των κινητήρων της BMW 7 Series για να καταλάβεις την αντίστοιχη προσφορά προς τους πελάτες της X7. Με άλλα λόγια θα μπορεί να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά ή ένα διτούρμπινο 4,4λιτρο V8 να σου αρέσει η βενζίνη ή έναν 3λιτρο τουρμποντίζελ σε διάφορες εκδόσεις ισχύος αν σου αρέσει να καις πετρέλαιο: 30d με ένα τούρμπο, 40d διτούρμπινο ή 50d τετρατούρμπινο. Στα παραπάνω μοτέρ πρέπει να προσθέσουμε και την υβριδική έκδοση 40e που συνδυάζει δίλιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με 258 PS και ηλεκτρομοτέρ με 113 PS, με συνδυασμένη ισχύ 326 ίππων

Όταν θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας BMW X7 θα σιγουρέψουμε όλα τα παραπάνω, οπότε υπομονή μέχρι την ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, οι Γερμανοί πιθανότατα στο σταντ θα επιδεικνύουν μια πρωτότυπη X7, με το μοντέλο παραγωγής να λανσάρεται τον επόμενο χρόνο. Και το εμπορικό λανσάρισμά της να γίνεται το τελευταίο τρίμηνο του 2018 ή το πρώτο του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube