To BMW i8 Spyder δοκιμάζεται χωρίς την οροφή του

To BMW i8 Spyder δοκιμάζεται χωρίς την οροφή του

Το φημολογούμενο εδώ και καιρό BMW i8 Spyder φαίνεται πως προχωρά προς την παραγωγή, καθώς εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης χωρίς οροφή.

Με ελάχιστο καμουφλάζ και χωρίς οροφή εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης το από καιρό αναμενόμενο BMW i8 Spyder.

Διατηρεί πολλά στοιχεία του i8 Spyder concept που είχε αρχικά παρουσιαστεί πριν πέντε χρόνια. Έτσι κι αλλιώς, η κουπέ έκδοση παραγωγής στην οποία βασίζεται δεν ήταν πολύ διαφορετική. Η οροφή είναι τύπου targa, με το κομμάτι πάνω από το κεφάλι των επιβατών να αφαιρείται και τις πίσω κολώνες να μένουν στη θέση τους. Οι δύο «καμπούρες» που συνεχίζουν ως προεκτάσεις πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων είναι τα highlights της σχεδίασης, αν και δεν είναι τόσο φαρδιές και μεγάλες όσο στο concept. Η γραμμή τους κατεβαίνει γρήγορα για να συναντήσει το κάλυμμα του κινητήρα. Τα πίσω φώτα που προεκτείνονται στα δύο αιωρούμενα πτερύγια που δίνουν όγκο στον χώρο πίσω από την καμπίνα επίσης διατηρούνται. Η οροφή του concept δίπλωνε στα δύο, λύση που μάλλον θα εφαρμοστεί και στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Δείτε ακόμη Δοκιμή και χρονομέτρηση του BMW i8 στην πίστα των Σερρών [video]

Κατά τα άλλα, δεν αναμένονται εκπλήξεις στα μηχανικά μέρη. Οι τελευταίες αναφορές στον διεθνή Τύπο για το ανοιχτό i8 έκαναν λόγο για παραγωγή εντός του 2018. Κρίνοντας από το πρωτότυπο της φωτογραφίας και το σχεδόν έτοιμο αμάξωμά του, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη απόκλιση από αυτόν τον χρονικό ορίζοντα. Με αφορμή το λανσάρισμα της νέας έκδοσης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση της ιπποδύναμης στους 400 ίππους.   

Πηγή Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube